Ο Serj Tankian των System Of A Down ζητά από τους Imagine Dragons να ακυρώσουν συναυλία στο Αζερμπαϊτζάν

Instagram @serjtankian

Σύμφωνα με το nme.com, ο frontman των System Of A Down, Serj Tankian, ζήτησε από το ροκ συγκρότημα Imagine Dragons να ακυρώσει την επερχόμενη συναυλία τους στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν τον Σεπτέμβριο.

Στις 16 Αυγούστου, ο Tankian μέσω twitter και instagram παρότρυνε δημόσια τους Imagine Dragons να ακυρώσουν τη συναυλία τους στο Μπακού, αφού ο τραγουδιστής είχε πρώτα στείλει στο συγκρότημα μια ιδιωτική επιστολή χωρίς να λάβει απάντηση.

Στην ανάρτησή του, ο Tankian ανέφερε πώς «το πετρο-ολιγαρχικό δικτατορικό καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν λιμοκτονεί 120.000 ανθρώπους στο Ναγκόρνο-Καραμπάγκ, το οποίο τώρα αποκαλείται Γενοκτονία από τον πρώην εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου». Σύμφωνα με την ανάρτηση του Tankian, ο τραγουδιστής είχε στείλει μια επιστολή στο συγκρότημα μέσω εκπροσώπων του, που τους «προτρέπει να επανεξετάσουν την συναυλία». 

 

 

Ο Tankian έγραψε: «Καθώς η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται στο Ναγκόρνο-Καραμπάγκ με την πείνα να καταγράφεται ήδη, αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω αυτή την επιστολή και την αδιαφορία τους για αυτήν την ανθρωπιστική καταστροφή. Ίσως ένιωθαν ότι είχαν νομική ευθύνη να παίξουν την παράσταση, ίσως απλώς να μην τους νοιάζει. Όλη μου τη ζωή ήμουν υπέρμαχος της αναγνώρισης της γενοκτονίας και πάντα έλεγα ότι πρέπει να πληρωθεί ένα τίμημα για τα καθεστώτα ή τους αρνητές γενοκτονίας. Μια άλλη γενοκτονία διαφαίνεται από το Αζερμπαϊτζάν και ενώ συμβαίνει αυτό, απολαμβάνουν μια αμερικανική μπάντα από το Las Vegas. Αυτό δεν είναι σωστό».

Στην επιστολή του προς τους Imagine Dragons, ο 55χρονος Tankian ξεκίνησε συγχαίροντας το αμερικανικό συγκρότημα για την επιτυχία τους μέχρι τώρα. «Ένα από τα πράγματα που εκτιμώ σε εσάς ως καλλιτέχνες, είναι ότι είστε ενεργοί υποστηρικτές διαφόρων ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικών αιτιών. Όπως η δουλειά σας με τη Διεθνή Αμνηστία και η ειλικρίνειά σας για τον πόλεμο στην Ουκρανία», έγραψε.

Συνεχίζοντας με τη σοβαρότητα της κατάστασης και γιατί οι Imagine Dragons πρέπει να ακυρώσουν την παράσταση, ο Tankian εξήγησε: «Αυτό οφείλεται στις φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πραγματοποιούνται από τη διεφθαρμένη πετρο-ολιγαρχική δικτατορία του Αλίεφ εναντίον όχι μόνο των δικών του ανθρώπων, αλλά και χιλιάδων Αρμένιων (ο λαός μου). Από το 2020, το Αζερμπαϊτζάν έχει κάνει πόλεμο κατά των Αρμενίων, σκοτώνοντας χιλιάδες, εκτοπίζοντας δεκάδες χιλιάδες και τρομοκρατώντας αμέτρητους, μέσω ενός παράνομου αποκλεισμού το οποίο έχει διαταχθεί να ανοίξει ξανά από το Διεθνές Δικαστήριο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο μουσικός συνέχισε γράφοντας: «Με τον κόσμο σε τόση αναταραχή μετά τον COVID και τον επακόλουθο πόλεμο στην Ουκρανία, πάρα πολύς κόσμος εξακολουθεί να αγνοεί τι συμβαίνει στους Αρμένιους από το καθεστώς του Αλίεφ. Έχουν εισβάλει στην Αρμενία και διαπράττουν αποτρόπαιες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ατιμώρητα».

Ο Tankian κατέληξε: «Πραγματικά πιστεύω ότι η συναυλία στο Αζερμπαϊτζάν θα είχε αρνητικό αντίκτυπο και στο brand σας. Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε όλα τα γεγονότα μόνοι σας για να αποφασίσετε αν θα ακυρώσετε τη συναυλία σας. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ πραγματικά τον χρόνο και την προσοχή σας. Ευχαριστώ που με ακούσατε και ελπίζω να σας συναντήσω όλους μια μέρα».

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, οι System Of A Down καταδίκασαν την επίθεση εναντίον της πατρίδας τους της Αρμενίας, μετά τους βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της χώρας. Το συγκρότημα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915 και συνέχισε αδιάκοπα τις προσπάθειές του.

Το 2020, οι System Of A Down κυκλοφόρησαν τα τραγούδια «Protect The Land» και «Genocidal Humanoidz» σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη εν μέσω «ενός τρομερού και σοβαρού πολέμου που διεξάγεται στην πατρίδα μας». Τα δύο σινγκλ ήταν το πιο πρόσφατο υλικό που κυκλοφόρησε το συγκρότημα μετά από 15 χρόνια.

 

Video Url

 

 

Video Url