Ανάμεσα στους παρακάτω καλλιτέχνες η Sharon Van Etten, ο Sven Van Hees, η PVRIS, οι Gabriels αλλά και άλλοι που αξίζουν το χρόνο σου

Η σκοτσέζικη παρέα της Sharleen Spiteri τιμά την Soul του Βορά με τη διασκευή στο «Keep On Talking» του 1965, ένα τραγούδι που η αυθεντική του εκτέλεση είχε ηχογραφηθεί από τον James Barnett. O συνθέτης του δε, ο Spooner Oldham μέλος της session μπάντας των θρυλικών FAME Studios, ογδόντα χρονών πλέον, έχει αναλάβει και την παραγωγή στους Texas.

Στο νέο του σινγκλ «Et un jour une femme», ντουέτο με τον Christophe Maé, ο Florent Pagny προλογίζει το νέο του άλμπουμ «2bis». Ντουέτα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και σε μερικά εμβληματικά γαλλικά τραγούδια. Είκοσι δύο χρόνια μετά το «2» το πρώτο του άλμπουμ ανάλογης σύλληψης, ο τραγουδιστής των 15 εκατομμύριων πωλήσεων στη χώρα του, πλαισιώνεται από πολλούς καλεσμένους όπως, Carla Bruni, Soprano, Patrick Fiori και άλλους.

Ο ντράμερ, συνθέτης και παραγωγός από το νότιο Λονδίνο Yussef Dayes στήνει ένα απολαυστικό σοφτ σόυλ, τζαζ επιρροεών τραγούδι που τις φωνητικές ακροβασίες του Masego με τον οποίο συνεργάζεται στο «Marching Band» θα τις ζήλευε και ο Bobby Mc Ferrin. Το πρώτο του άλμπουμ αναμένεται στις αρχές του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

Σύγχρονη τζαζ με rnb συνδιασμούς και λάτιν άρωμα στο κομμάτι «Barcelona» που ακούμε από το «Soul Connection» το εντέκατο άλμπουμ του πιανίστα Brian Simpson. Είναι μία από τις εννιά αυθεντικές συνθέσεις του δίσκου, ενώ ο σαξοφωνίστας Steve Alaniz και ο κιθαρίστας Yarone Levy στηρίζουν μια αξιόλογη κυκλοφορία στο είδος της.

Να με συγχωρέσουν όλα τα μεγάλα ονόματα που μονοπωλούν μουσικά σούπερ μάρκετ, αλλά πιστεύω ότι ένα από τα καλύτερα τραγούδια του καλοκαιριού έρχεται από το Μπρίστολ και την ομάδα των Cousin Kula. Γνωρίστε, αν δεν το κάνατε με το παρθενικό τους άλμπουμ το 2021, τους Elliot Ellison στα φωνητικά, στα πλήκτρα τον Will Wells, συνθεσάιζερ και σαξόφωνο ο Douglas Cave, κιθαρίστας ο Jordan Woollgar και ντράμερ ο Joe Milkinson.

Ο Yahael Camara Onono ηγείται μιας πολυπληθής ομάδας δεκαέξι ατόμων με έδρα το Λονδίνο και ενώνει με τη βοήθεια της μουσικής την παράδοση των λαών Mandé της Δυτικής Αφρικής με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι Balimaya Project κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ «Wolo So» τον Ιούλιο του 2021 και δύο χρόνια μετά μας δίνουν το καινούργιο τους άλμπουμ με τίτλο «When The Dust Settles». Έτσι το αδελφάκι του Yussef Dayes στη σημερινή λίστα καθαρίζει το αυτί του ακροατή, κρατάει την ουσία και μας βοηθάει να ονειρευόμαστε σε πείσμα του υδράργυρου.

Ανάμεσα στους παραπάνω καλλιτέχνες η Sharon Van Etten, ο Sven Van Hees, η PVRIS, οι Gabriels αλλά και άλλοι που αξίζουν το χρόνο σου.

Καλή σου ακρόαση…

Στο Spotify:

Στο Youtube:

Video Url

 

Καλλιτέχνης

Τίτλος

Άλμπουμ/EP/Single

Ημερομηνία Κυκλοφορίας

Texas

Keep On Talking

Keep On Talking

14/06/2023

Quantic

Stand Up

Stand Up

19/07/2023

PVRIS

GODDESS

GODDESS

26/01/2023

Florent Pagny, Christophe Maé

Et un jour une femme

Et un jour une femme

11/07/2023

Yussef Dayes (feat. Masego)

Marching Band

Marching Band (feat. Masego)

11/07/2023

Brian Simpson

Barcelona

Soul Connection

16/06/2023

Gabriels

Great Wind

Angels & Queens (Deluxe)

07/07/2023

Zbonics, Rebecca Jade

Middle Of My Heart

Middle Of My Heart

21/07/2023

Magic In Threes, DeRobert Adams

The Snag (Money Mouse Mix)

The Snag (Money Mouse Mix)

13/06/2023

Cousin Kula

Hanging On Your Lips

Hanging On Your Lips

15/06/2023

Balimaya Project

A Prayer For Our Parents

When The Dust Settles

21/07/2023

All Day Breakfast Cafe, Roella Oloro

Have You Seen This Queen

Have You Seen This Queen

28/06/2023

Junip, Elias Araya, José González, Sharon Van Etten, Tobias Winterkorn

Line Of Fire (feat. Sharon Van Etten)

Line Of Fire (feat. Sharon Van Etten)

26/05/2023

Sven Van Hees

COWASAKI

AIRFLOW

29/06/2023