Sinead O'Connor: Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση μετά τον θάνατο της Ιρλανδής τραγουδίστριας

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο της Sinead O'Connor, όσο τα αφιερώματα συνεχίζονται για την Ιρλανδή τραγουδίστρια που πέθανε την Τετάρτη, σε ηλικία 56 ετών.

Η O'Connor βρέθηκε «να μην ανταποκρίνεται» σε κάποιο σπίτι στην περιοχή Lambeth του Λονδίνου, δήλωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, «The Irish Sun», οι αρχές ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η O'Connor «διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή επί της σκηνής» και ότι «ο θάνατός της δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος».

Ο θάνατος της O'Connor επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά της σε δήλωση που δόθηκε στο BBC News. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου. Μέρες πριν πεθάνει, η O'Connor μοιράστηκε ένα αφιέρωμα για τον 17χρονο γιο της, ο οποίος πέθανε το 2022. Η ανάρτηση αυτή ήταν και η τελευταία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, η O' Connor ενημέρωσε τους θαυμαστές της ότι είχε επιστρέψει στην αγγλική πρωτεύουσα μετά από 23 χρόνια απουσίας και ήταν «πολύ χαρούμενη που ήταν σπίτι της». Εξήγησε ότι ολοκλήρωνε ένα άλμπουμ που επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024 και σχεδίαζε να ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία που θα κάλυπτε την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Σε όλη της τη ζωή, η O'Connor ήταν γνωστή για τον ακτιβισμό της και για τον αγώνα της για θέματα ψυχικής υγείας, καθώς και για μια σειρά από αναγνωρισμένα άλμπουμ καθώς και τη διασκευή της στο «Nothing Compares 2 U» του Prince το 1990.

Η O'Connor άλλαξε το όνομά της σε Shuhada' Sadaqat το 2018 αφού ασπάστηκε το Ισλάμ, αλλά συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία με το αρχικό της όνομα.

Κυκλοφόρησε 10 στούντιο άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας της, το δεύτερο από τα οποία, το «I Do Not Want What I Haven't Got» του 1990, πούλησε περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Video Url