Johnny, Maria ή Georgia. Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο όνομα που έχει χρησιμοποιηθεί σε τίτλους τραγουδιών;

Wikimedia Commons / Universal Attractions

Από το «Sweet Caroline» του Neil Diamond μέχρι το «Rhiannon» των Fleetwood Mac και το «Billie Jean» του Michael Jackson, αμέτρητα ονόματα έχουν χρησιμοποιηθεί ως τίτλοι διάσημων τραγουδιών.

Αυτά τα ονόματα γίνονται συχνά δημοφιλή ονόματα μωρών και θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα άτομο που ονομάζεται Jude που δεν ονομάστηκε από το τραγούδι των Beatles.

Το 2014, μια μελέτη που διεξήχθη από τον αμερικανό δημοσιογράφο Ben Blatt, αποκάλυψε ότι το «Johnny» ή «John» ήταν το πιο κοινό αντρικό όνομα που χρησιμοποιείται σε τίτλους τραγουδιών, με επιτυχίες όπως το «Johnny B Goode» του Chuck Berry, «The Ballad of John and Yoko» των Beatles και το «Dear John» της Taylor Swift. 

 

Video Url

 

Το 2023, το site «Music Industry How To» πραγματοποίησε μια μελέτη που εξέταζε 2.262.292 τραγούδια, διαπιστώνοντας ότι, ενώ το «John» είναι το πιο συνηθισμένο αντρικό όνομα, το «Mary» είναι το πιο δημοφιλές γυναικείο όνομα που έχει χρησιμοποιηθεί σε τίτλους τραγουδιών. Μπορούμε να το βρούμε στους τίτλους 1.803 τραγουδιών, με το πιο δημοφιλές να είναι η απροσδόκητη TikTok επιτυχία των αμερικανών Ghost, «Mary On A Cross», η οποία έχει 378.963.088 streams στο Spotify. Ακολουθεί το «Proud Mary» της Tina Turner, το οποίο έχει μόνο 151.053.548 streams.

 

Video Url

 

Το όνομα «Maria» βρίσκεται δεύτερο μετά το «Mary», με 1.714 τίτλους τραγουδιών, όπως η επιτυχία των Blondie το 1999, η οποία έχει 107.285.612 streams. Ονόματα όπως «Jane» και «Georgia» δεν μπορούν να αγνοηθούν, καθώς και τα δύο εμφανίζονται σε εκατοντάδες τίτλους τραγουδιών, όπως το «Sweet Jane» των The Velvet Underground και το «Georgia on My Mind» του Ray Charles (αν και το τελευταίο όνομα αναφέρεται συχνά στην ομώνυμη πολιτεία των ΗΠΑ).

 

Video Url

 

Η νέα έρευνα αναδεικνύει το «John» ως τον νικητή σε 2.040 τίτλους τραγουδιών, με το «Johnny» να εμφανίζεται σε μόλις 1.071 τραγούδια. Το τραγούδι «John» με τα περισσότερα streams στο Spotify είναι η επιτυχία του 2013 από τον Lil Wayne και τον Rick Ross, η οποία φέρει το όνομα του John Lennon, με τους ράπερ να τραγουδούν, «If I die today, remember  me like John Lennon».

 

Video Url

 

Μετά το «John» και το «Johnny», έχουμε διαχρονικά ονόματα όπως «David», «James» και «Peter». Άλλα δημοφιλή γυναικεία ονόματα που συναντάμε πολύ συχνά περιλαμβάνουν τα «Juliet», «Bella» και «Linda». Εάν έχετε ένα από αυτά τα ονόματα, τότε είστε αρκετά τυχεροί, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες τραγούδια εκεί έξω, από μουσικούς όπως τον Frank Sinatra ή την Stevie Nicks.

 

Video Url