Ακούστε την έκπληξη της καταιγιστικής νέας - Νέα Μουσική Που Αξίζει Ν’ Ακούσεις

Το 1999 κυκλοφορούσε μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της μυθολογίας του star wars. Ήταν το επεισόδιο που πήγαινε τις ορδές των ακολούθων στην αρχή της ιστορίας, είκοσι δύο χρόνια μετά το Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο IV - Μια Νέα Ελπίδα. Το ένα δισεκατομμύριο εισπράξεις που έφτασε, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Ήταν εκείνη την ίδια χρονιά όμως που κυκλοφόρησε η κινηματογραφική αποκάλυψη της, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Σαμ Μέντες, το American Beauty. Μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό ένα μέρος της κριτικής της στο περιοδικό Σινεμά και ας έχουν περάσει δυόμιση σχεδόν δεκαετίες, κάπου στις αρχές του 2000.

Να με συμπαθά η πένα που δε θυμάμαι το όνομά της, αλλά κατέληγε κάπως έτσι «όλα τα εντυπωσιακά εφέ του πόλεμου των άστρων δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη σκηνή που μια πλαστική σακούλα χορεύει παρασυρμένη από το αέρα». Η αναφορά για τη σκηνή που οι Τζεΐν Μπέρνμαν (Θώρα Μπερτς) και ο Ρίκι Φιτς (Γουές Μπέντλεϋ) παρακολουθούν σε ένα σπιτικό φιλμάκι, το χορό της πλαστικής σακούλας που ανακαλύπτει την κρυμμένη ομορφιά της ζωής. 

Κάπως έτσι περίπου και τα τραγούδια της σημερινής λίστας, μπορεί να μην υποστηρίζονται για το πόσο σημαντικά είναι, με τα νούμερα του streaming εκτοπίσματός τους, αλλά δεν υπολείπονται καθόλου κατά τη γνώμη μου στο χρόνο που δικαιούνται να «ζητούν» από τον μουσικόφιλο. Το καλάθι μπορεί να χωρέσει δίπλα στον Weeknd, τον Harry Styles και την Taylor Swift τις μουσικές της επόμενης μιας ώρας, όπως χώρεσε καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες και το The Phantom Menace δίπλα στην Αμερικανική Ομορφιά.

Ακούστε την έκπληξη της καταιγιστικής νέας από κάθε άποψη πρότασης της Corinne Bailey Rae, τους Portugal.The Man που βρίσκονται σε μια δαιμονισμένη σχεδόν φόρμα, τη ρέγκε σύμπραξη Βρετανίας και Τζαμάικας,  δύο ενδιαφέρουσες διασκευές, η κάθε μια με διαφορετική ηχητική παλέτα, πάνω σε Clash και σε Filter. Δίπλα τους το αναμφισβήτητα ραδιοφωνικό «She's in L.A» που γεννήθηκε μεταξύ Λονδίνου, Λος Άντζελες και Ρίο ντε Τζανέιρο, αφορμή για να ξανά ακούσουμε δουλειά των Young Gun Silver Fox, σόουλ από το Νασβίλ σε ρεμίξ από το δεύτερο άλμπουμ του Devon Gilfillian «Love You Anyway», στο σιγκλ του «All I Really Wanna Do». Δίπλα τους η αξιόλογη φολκ/μπλουζ πένα του Clarence Greenwood (Citizen Cope) που έχει ξεπεράσει τα τριάντα χρόνια καριέρας, στο νέο της κεφάλαιο, ένα από τα καλύτερα σιγκλ που άκουσα φέτος το «The Victory March».

Η Ισπανία και η Αργεντινή ενώνονται στο κινηματογραφικό «Como El Viento», από το πρώτο δείγμα των Pedro Ricardo και Damián Botigué. Η κόρα του γνωστού Toumani Diabaté από το Μάλι συναντά τον πολυοργανίστα εξ Αμερικής Bryan Senti και μας δίνεται μια ακόμη ευκαιρία για να μη προσπεράσουμε το περσινό «Mantra», χάρη στο φετινό ρεμίξ του. Εν αναμονή του τρίτου άλμπουμ το 2024 έρχεται η ουτοπία του Pete Josef, που θα της συγχωρέσω που κατά διαστήματα ακούγεται σαν το «Wildest Dreams» της Tina.

Η γνωστή αγάπη της Γαλλίας για ηλεκτρονική ποπ επιβεβαιώνεται με την μουσική των τέκων της, της εξαμελής μπάντας των L'Impératrice. Εδώ συνεργάζονται με την αμερικανομεξικάνα Cuco στο «Heartquake», αποτέλεσμα της συνάντησής τους στο φεστιβάλ του περσινού Coachella. Από την πόλη των Αγγέλων έρχεται το σχετικά νέο ποπ/ροκ τρίο των Animal Sun με το νέο τους σιγκλ «Walk The Line», επικοί ροκ ήχοι, τρομπέτες, δεύτερα φωνητικά φτιαγμένα για συναυλίες. Από τις καλύτερες πιο πρόσφατες στιγμές του Joe Bonamassa το μπλουζ των 24 ωρών, πρώτο σιγκλ από το αναμενόμενο νέου του άλμπουμ «Blues Deluxe Vol. 2». Ο επίλογος με μια ακόμη διασκευή, από τη φαρέτρα της γκοσπελ/μπλουζ παράδοσης της Αμερικής, αρχικά ερμηνευμένο από τον Blind Willie Johnson πριν από ενενήντα τρία χρόνια, το «You're Gonna Need Somebody on Your Bond». Εδώ ο προπομπός του φθινοπωρινού νέου άλμπουμ του Buffalo Nichols με τίτλο «»The Fatalist.
Καλή ακρόαση…

Στο Spotify:

 

Στο Youtube:

Video Url

 

Η λίστα:

Όνομα Καλλιτέχνη

Τίτλος

Άλμπουμ/EP/Single

Ημερομηνία Κυκλοφορίας

Corinne Bailey Rae

New York Transit Queen

New York Transit Queen

19/06/2023

Portugal. The Man

Grim Generation

Chris Black Changed My Life

23/06/2023

Bitty McLean, Sly & Robbie

Glass House

Glasshouse

14/02/2023

Rio 18, Carwyn Ellis & Rio 18, Young Gun Silver Fox

She's in L.A.

She's in L.A.

02/06/2023

Devon Gilfillian

All I Really Wanna Do - Sunrise Mix

All I Really Wanna Do (Sunrise Mix)

26/05/2023

Scary Pockets, Sophia James

Should I Stay or Should I Go

Should I Stay or Should I Go

22/05/2023

Brass Against

Hey Man Nice Shot

Hey Man Nice Shot

23/06/2023

Citizen Cope

The Victory March

The Victory March - EP

30/06/2023

Pedro Ricardo, Damián Botigué

Como El Viento

Un Nuevo Amanecer

16/06/2023

HeavyDrunk

Sippi Dupree

You Don't Know Me

16/06/2023

Bryan Senti & Paul Corley Ft. Toumani Diabaté

Mantra - Remix

Mantra (Remix)

21/04/2023

Pete Josef

Utopia

Utopia

25/05/2023

L'Impératrice x Cuco

Heartquake

Heartquake

29/06/2023

Animal Sun

Walk The Line

Walk The Line

22/06/2023

Joe Bonamassa

Twenty-Four Hour Blues

Twenty-Four Hour Blues

16/06/2023

Buffalo Nichols

You're Gonna Need Somebody on Your Bond

You're Gonna Need Somebody on Your Bond

14/06/2023