50 χρόνια Hip-Hop: Ο Dr Dre θα λάβει το πρώτο βραβείο Icon Award για την συνεισφορά του στο είδος

Facebook @Dr Dre

Ο Dr. Dre πρόκειται να απονεμηθεί το πρώτο Hip-Hop Icon Award των Μουσικών Βραβείων ASCAP Rhythm & Soul 2023, που οργανώνει η Αμερικανική Ένωση Συνθετών, Συγγραφέων και Εκδοτών.

Η τελετή για τα βραβεία έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη στο Λος Άντζελες και η εκδήλωση γιορτάζει 50 χρόνια hip-hop.

Στην φετινή τελετή των ASCAP Rhythm & Soul Music Awards, ο 58χρονος μεγιστάνας της μουσικής και της τεχνολογίας, θα βραβευτεί για τη συνεισφορά του στη βιομηχανία και την επίδρασή του στο είδος. «Η πρωτοποριακή πρώιμη δουλειά του Dr. Dre έθεσε τα θεμέλια για το hip-hop όπως το ξέρουμε σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος της ASCAP, Paul Williams.

«Ως μέντορας μερικών από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες σήμερα και επιτυχημένος επιχειρηματίας, άλλαξε την κουλτούρα γύρω από το hip-hop. Ο Dre συνεχίζει να είναι μια κομβική φιγούρα στη μουσική βιομηχανία και είμαστε ενθουσιασμένοι που τον αναγνωρίζουμε με το πρώτο βραβείο Icon Award καθώς γιορτάζουμε τα 50 χρόνια hip-hop».

Ο Dre – του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Andre Romelle Young – θεωρείται πρωτοπόρος του σύγχρονου hip-hop και έγινε γνωστός για πρώτη φορά πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ως μέλος του World Class Wreckin’ Crue. Αργότερα η φήμη του εκτοξεύθηκε ως μέλος των N.W.A. μαζί με τους Easy-E, Ice Cube και άλλους.

 

 

Ήταν επίσης συνιδρυτής της Death Row Records, η οποία αντιπροσώπευε καλλιτέχνες όπως ο Tupac Shakur ή ο Snoop Dogg, ο οποίος την ανέλαβε στην συνέχεια. 

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Dr. Dre και ο Snoop Dogg ανακοίνωσαν ότι μεταφέρουν τις επερχόμενες εμφανίσεις τους στο Hollywood Bowl για τον Οκτώβριο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους σεναριογράφους και τη συνεχιζόμενη απεργία τους.

 

Video Url