Ποιο είναι το άλμπουμ των Beatles με τις περισσότερες πωλήσεις;

Instagram @thebeatles

Λίγα συγκροτήματα έχουν αλλάξει εντελώς το τοπίο της μουσικής, όπως οι Beatles. Με καταγωγή από το Λίβερπουλ στις αρχές της δεκαετίας του 1960, οι Fab Four συγκέντρωσαν χιλιάδες αφοσιωμένους θαυμαστές. Η Beatlemania σάρωσε το έθνος, φτάνοντας γρήγορα σε άλλες περιοχές του πλανήτη, με τους νεαρούς θαυμαστές να ουρλιάζουν τόσο δυνατά κατά τη διάρκεια των συναυλιών, που η μουσική τους μόλις μετά βίας ακουγόταν.

Ο John Lennon, ο Paul McCartney, ο George Harrison και ο Ringo Starr μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1960, είχαν κυκλοφορήσει 12 στούντιο άλμπουμ. Μέσα σε λίγα χρόνια, το συγκρότημα είχε αρκετή δημοτικότητα και υποστήριξη για να πάρει πιο τολμηρές αποφάσεις. Το 1965, μόλις δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, οι Beatles κυκλοφόρησαν το Rubber Soul, μια καμπή στην καριέρα τους. Νέα όργανα όπως το σιτάρ εντάχθηκαν στη μουσική τους και οι στίχοι τους ήταν έγιναν πολύ πιο ψαγμένοι.

Σε αυτό το σημείο, οι Beatles δεν ήταν απλώς πετυχημένοι, αλλά είχαν γίνει καθιερωμένοι μουσικοί και ο επόμενος δίσκος , Sgt. Το Pepper's Lonely Hearts Club Band ήταν η κορυφή τους.

Ο δίσκος, κυκλοφόρησε το 1967 και αποθεώθηκε, προσεγγίζοντας θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Κατέληξε να γίνει το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του συγκροτήματος, έχοντας πουλήσει πάνω από 32 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του. Συγκριτικά, το δεύτερο άλμπουμ τους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, Abbey Road, πούλησε 19,9 εκατομμύρια αντίτυπα. 

Ωστόσο, παρά την επιτυχία του, κάποια μέλη της μπάντας είχαν αντίθετη άποψη. Το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ γράφτηκε από τον McCartney, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία.

Ο Lennon μίλησε συχνά εναντίον του Sgt. Pepper’s, υποστηρίζοντας ότι προτιμούσε περισσότερο το The White Album. Είπε στο Rolling Stone, «Πάντα το προτιμούσα από όλα τα άλλα άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του Sgt. Pepper’s, διότι πίστευα ότι η μουσική ήταν καλύτερη. Ο μύθος του Sgt. Pepper’s είναι μεγαλύτερος, αλλά η μουσική στο White Album είναι ανώτερη». 

Ο George Harrison, επίσης δεν ήταν μεγάλος θαυμαστής του άλμπουμ, αποκαλώντας το, «λίγο κουραστικό και λίγο βαρετό». Ανεξάρτητα από αυτό, οι θαυμαστές των Beatles ποτέ δεν συμφώνησαν και ο δίσκος παραμένει ο πιο επιτυχημένος τους.

 

Video Url