«Βούρκωσα όταν άκουσα ένα τραγούδι της Dua Lipa», δήλωσε ο Trent Reznor των Nine Inch Nails

Wikimedia Commons / Gebgdc, Raphael Pour-Hashemi

Ο Reznor μίλησε για τη σύνθεση τραγουδιών και το μέλλον των Nine Inch Nails σε μια συνέντευξη με τον Rick Rubin.

Ο Trent Reznor εμφανίστηκε ως καλεσμένος στο podcast, Tetragrammaton του Rick Rubin. Κατά τη διάρκεια της δίωρης συζήτησής τους, ο εγκέφαλος πίσω από τους Nine Inch Nails μίλησε για τη μουσική του ανατροφή, την σύνθεση τραγουδιών και το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία ταινιών.

«Για μένα, το πιο δύσκολο πράγμα είναι η σύνθεση τραγουδιών», εξήγησε ο Reznor. «Το να έχεις κάτι να πεις, κάτι αληθινό, που να έχει λόγο ύπαρξης και να μην είναι απλώς ένα πράγμα».

Βρήκε αυτή την αλήθεια στο νέο φλερτ του με την ποπ μουσική, κάτι που όπως δηλώνει, ευθύνονται τα παιδιά του. «Για μεγάλο διάστημα, τα κράτησα απομονωμένα από την ποπ μουσική, διότι πιστεύω ότι γενικά είναι χάλια. Και άκουσα την 6χρονη κόρη μου, να τραγουδά Dua Lipa τις προάλλες», είπε ο Reznor. «Της αρέσει πολύ και είναι cool. Μου θύμισε πραγματικά την τέχνη του να γράφεις ένα καλό τραγούδι και δάκρυσα ακούγοντας ένα κομμάτι της. Επειδή ήταν απλώς ένα πολύ καλοδουλεμένο μουσικό κομμάτι. Ήταν έξυπνο. Με έκανε να νοιώσω ωραία».

«Είναι δύσκολο πράγμα. Δεν ξέρω πώς να το κάνω αυτό», συνέχισε ο Reznor. «Όταν προσπαθώ να σκεφτώ τι να πω, το βγάζω από βαθιά μέσα μου. Και αυτό απαιτεί να σκέφτομαι ποιος είμαι και ποια είναι η θέση μου αυτή την στιγμή και όλα αυτά μαζί με κάνουν να αισθάνομαι περισσότερη πίεση».

Γι' αυτόν τον λόγο ο Reznor έχει βρει άνεση στη σύνθεση soundtrack ταινιών. «Όταν κάθομαι στην κονσόλα και κάνω την μίξη – ξέρω τι είναι σωστό… Δεν χρειάζεται να αναλύω τις σκέψεις μου για το πώς νιώθω για κάθε πράγμα», εξήγησε.

Σχετικά με το θέμα των Nine Inch Nails, ο Reznor είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρεται για «περισσότερες περιοδείες». Εξήγησε, «Δεν θέλω να είμαι μακριά από τα παιδιά μου, όχι για τόσο πολύ. Δεν θέλω να χαθώ από την ζωή τους για να πάω να κάνω κάτι που είμαι ευγνώμων που μπορώ να κάνω και είμαι ευγνώμων που είστε εδώ για να το δείτε, αλλά το έχω κάνει πολλές φορές».

«Μου λείπει όλη η προσοχή που έπεφτε πάνω στη μουσική. Μου λείπει η προσοχή των κριτικών και του κοινού. Όχι ότι με ενδιαφέρει η γνώμη των κριτικών, αλλά θέλω να βγάζω κάτι στον κόσμο και να νιώθω ότι αγγίζει ανθρώπους, είτε με καλές ή με κακές κριτικές, αλλά κάποιος το άκουσε. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία κριτική που να με ενδιαφέρει σήμερα και να την εμπιστεύομαι. Στην πραγματικότητα, το ChatGPT θα μπορούσε πιθανώς να κάνει καλύτερη δουλειά, ξέρετε; Και αυτή τη στιγμή ήδη το κάνει. Πιστεύω ότι δεν είναι κατάλληλο το περιβάλλον για να βγάλω μουσική όσων αφορά τους  Nine Inch Nails».

 

Video Url