Black Sabbath, Slayer και Mercyful Fate - Ποιο είναι το μεγαλύτερο metal συγκρότημα στον πλανήτη σύμφωνα με τον Billy Corgan

Instagram @smashingpumpkins

Ενώ οι Smashing Pumpkins έχουν παίξει πολλά διαφορετικά είδη μουσικής στην καριέρα τους, ένα είδος στο οποίο ήταν πάντα κοντά είναι το metal, με τον Billy Corgan να έχει επηρεαστεί πολλές φορές από την metal σκηνή.

Μιλώντας στο Artist Direct το 2012, ο Corgan έδειξε ότι οι γνώσεις του γύρω από τον σκληρό ήχο είναι πολύ περισσότερες από πολλούς. «Το Heavy Metal είναι προφανώς πολύ πιο mainstream από ό,τι ήταν», δήλωσε. «Στο μεγαλύτερο μέρος της, η μουσικότητα αγκαλιάζεται πραγματικά από το Heavy Metal. Πολλοί από εμάς τους “εναλλακτικούς” έχουμε κλέψει πολλές φορές από αυτή τη μουσικότητα», πρόσθεσε.

«Και  φυσικά, οι ίδιοι οι τύποι πηγαίνουν και ονομάζουν τους Radiohead ως την βασική τους επιρροή και παραλείπουν να αναφέρουν τους Mercyful Fate. Είναι ένα συγκρότημα που μπαίνει στη λίστα με τα αγαπημένα μου γκρουπ, με το άλμπουμ τους Melissa. Αυτό το άλμπουμ τρόμαξε τόσο τον ντράμερ της μπάντας μου όταν ήμασταν στο γυμνασίου, που με απαγόρευσε να το ακούω μπροστά του».

Το 2010, το Music Radar ζήτησε από τον Corgan τα ονόματα των δέκα κορυφαίων metal άλμπουμ όλων των εποχών. Με τις απαντήσεις του, έδειξε το εύρος των γνώσεων του ονομάζοντας τίτλους από διαφορετικά γκρουπ σε όλο το φάσμα του metal, συμπεριλαμβανομένων των Black Sabbath, Slayer και Rainbow. 

Ανάμεσα στους κορυφαίους της σκηνής που επέλεξε, ήταν και οι πρωτοπόροι του groove metal, οι Pantera. Αποκαλύπτοντας ότι τους έχει δει live πολλές φορές, ο Corgan συναντήθηκε μαζί τους μια φορά στα παρασκήνια, χαρακτηρίζοντάς τους το καλύτερο metal συγκρότημα στον πλανήτη. Ο frontman των Smashing Pumpkins θυμάται: «Είχα το προνόμιο να δω τους Pantera τρεις φορές ζωντανά… και μια φορά στάθηκα σαν nerd θαυμαστής στα παρασκήνια και τους είπα: «Είστε τώρα το καλύτερο metal συγκρότημα στον κόσμο».

Ο Corgan συμπεριέλαβε ακόμη και ένα από τα πιο σημαντικά γκρυπ και πρωτοπόρος του metal στη λίστα του, το Fun House του 1970 των Stooges. Είπε: «Έβαλαν το punk στο metal ή το αντίστροφο. Απαραίτητος δίσκος».

 

Video Url