Οι Sigur Rós αποκαλύπτουν το ÁTTA, το πρώτο τους νέο άλμπουμ μετά από μια δεκαετία

Instagram @sigurros

Οι Sigur Rós αποκάλυψαν το νέο τους άλμπουμ, ÁTTA, το οποίο κυκλοφορεί ψηφιακά σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο την 1η Σεπτεμβρίου. Το ÁTTA είναι η συνέχεια του Kveikur του 2013.

 

 

Το ÁTTA είναι το πρώτο άλμπουμ του ισλανδικού γκρουπ εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, καθώς και νέο υλικό μετά την επιστροφή του πολυοργανίστα, Kjartan Sveinsson το 2022. Ηχογραφήθηκε στο στούντιο Sundlaugin του συγκροτήματος στην Ισλανδία, στο Abbey Road του Ηνωμένου Βασιλείου και σε πολλά στούντιο των ΗΠΑ. Στο LP συμμετέχει και η Σύγχρονη Ορχήστρα του Λονδίνου υπό τη διεύθυνση του Robert Ames και χάλκινα από τους μακροχρόνιους συνεργάτες, Brassgat í bala. 

Σε μια δήλωση, ο frontman Jónsi είπε ότι προσέγγισαν το άλμπουμ «θέλοντας να έχουν μίνιμαλ ντραμς και η μουσική να είναι πραγματικά αραιή, αιωρούμενη και όμορφη. Γερνάμε και είμαστε πιο κυνικοί, οπότε ήθελα απλώς να συγκινηθούμε ώστε να νιώσουμε κάτι».

Ο Sveinsson πρόσθεσε, «Θέλαμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να είμαστε λίγο δραματικοί με αυτές τις συνθέσεις. Ο κόσμος το χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο να το περιγράψω, αλλά για μένα όλα είναι πάντα ανοιχτά σε ερμηνείες. Οι άνθρωποι μπορούν να σκέφτονται και να αισθάνονται όπως θέλουν».

Το συγκρότημα ξεκινά περιοδεία την καλοκαιρινή του περιοδεία, σήμερα στο Λονδίνο και συνεχίζεται σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μέχρι τον Αύγουστο. 

Video Url