Ο Duff McKagan ανακοίνωσε το νέο σόλο άλμπουμ του, με τους Slash, Jerry Cantrell και Iggy Pop

Wikimedia Commons / Tristan Loper

Το LP του μπασίστα των Guns N' Roses, «Lighthouse» έρχεται στις 20 Οκτωβρίου, με το ομότιτλο κομμάτι διαθέσιμο για streaming.

Ο Duff McKagan ανακοίνωσε το τρίτο του σόλο άλμπουμ, «Lighthouse», που θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου. Πριν από την κυκλοφορία του, ο μπασίστας των Guns N' Roses αποκάλυψε το ομώνυμο κομμάτι.

Ο δίσκος των 11 τραγουδιών ολοκληρώνεται με τρία κομμάτια στα οποία συμμετέχουν ως καλεσμένοι μεγάλα ονόματα της μουσικής. Το «Hope», στο οποίο συμμετέχει ο κιθαρίστας των GN'R, Slash, το «I Just Don't Know», με τον Jerry Cantrell των Alice in Chains και το «Lighthouse (Reprise)» με τον πρίγκιπα του punk, Iggy Pop.

Ο McKagan λέει για το νέο άλμπουμ και το concept του, «Η συντριβή…. τα πανύψηλα κύματα, η παρακμή όλων όσων σε περιβάλλουν. Η ζωή μερικές φορές μας φτύνει και νιώθουμε την ανάγκη της ζεστασιάς του σπιτιού. Σαν ένα πλοίο που πετιέται σαν παιχνίδι με τα πανιά σκισμένα και την σκουριά να τρώει το μέταλλο…. μια ψυχή που προσπαθεί με όλη της τη δύναμη να βρει γαλήνη και σταθερότητα».

Και προσθέτει, «Βρες έναν φάρο. Έχω τον δικό μου φάρο…. Με το φως του να στροβιλίζεται στο σκοτάδι, εκπέμποντας ζεστασιά και την υπόσχεση για αγάπη, γέλιο και ό,τι είναι αληθινό. Θες να γίνεις ο φάρος μου, να μου δώσεις φως… να με πας σπίτι;».

Τον Μάιο, ο McKagan παρουσίασε το κομμάτι «This Is the Song» με αφορμή τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία. Οι στίχοι αναφέρονται στη μακροχρόνια μάχη του μπασίστα με διαταραχές πανικού.

Οι Guns N' Roses έρχονται στην Αθήνα για μία συναυλία, στις 22 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ. Δείτε το ομότιτλο κομμάτι παρακάτω καθώς και τη λίστα των κομματιών.

 

Video Url

 

Lighthouse Tracklist:

Lighthouse
Longfeather
Holy Water
I Saw God on 10th St
Fallen
Forgiveness
Just Another Shakedown
Fallen Ones
Hope (feat. Slash)
I Just Don’t Know (feat. Jerry Cantrell)
Lighthouse (Reprise) (feat. Iggy Pop)