Οι Rolling Stones υποδέχονται ξανά τον αρχικό μπασίστα της μπάντας, Bill Wyman

Facebook @Bill Wyman

Μετά από χρόνια απουσίας από το συγκρότημα, οι Rolling Stones υποδέχτηκαν πρόσφατα τον αρχικό μπασίστα Bill Wyman πίσω στο γκρουπ. Ο Wyman είχε αποσυρθεί στο παρελθόν από το συγκρότημα, μετά το άλμπουμ, «Steel Wheels» το 1989.

Ο Wyman ήταν γνωστός ως ένα από τα ήσυχα μέλη του γκρουπ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ενώ συνέβαλλε λίγες φορές στην σύνθεση τραγουδιών του Mick Jagger και του Keith Richards. Εκτός από τα δικά του μέρη στο μπάσο σε τραγούδια όπως το «Street Fighting Man», έγραψε και τραγούδησε επίσης το τραγούδι «In Another Land», από το Their Satanic Majesties Request του 1967.

Από τότε που έφυγε από τους Stones, ο Wyman συνέχισε την σόλο πορεία του, με το τελευταίο του προσωπικό άλμπουμ, «Back to Basics» να κυκλοφορεί το 2015. Ο Wyman έπαιξε επίσης σε μια συναυλία επανασύνδεσης για το ροκ συγκρότημα, The Faces, αντικαθιστώντας τον αείμνηστο Ronnie Lane στη σκηνή.

Αυτή η επανένωση των Rolling Stones έρχεται λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του αρχικού ντράμερ Charlie Watts, που πέθανε το 2021 μετά από μάχη με τον καρκίνο. Μετά τη συνάντηση με το συγκρότημα σε ένα στούντιο ηχογράφησης στην Καλιφόρνια, αποκαλύφθηκε ότι ο Wyman θα συμμετάσχει στο τελευταίο άλμπουμ των The Stones.

Ο τελευταίος δίσκος πρόκειται να είναι ένας φόρος τιμής στη μνήμη του Watts και το πρώτο άλμπουμ μετά το «Blue and Lonesome» του 2016, με διασκευές κλασικών μπλουζ τραγουδιών όπως το «I Can't Quit You Baby». Το τελευταίο άλμπουμ του γκρουπ με original υλικό ήταν το «A Bigger Bang» το 2005.

Οι Stones δούλευαν πάνω στο άλμπουμ τα τελευταία χρόνια, με τον κιθαρίστα Ronnie Wood να λέει: «Ηχογραφούμε το νέο άλμπουμ τώρα και θα πάμε στο Λος Άντζελες σε λίγες εβδομάδες για να το συνεχίσουμε και να το τελειώσουμε. Ο Charlie είναι σε κάποια από τα κομμάτια, όπως και ο ντράμερ Steve Jordan».

Ενώ ο Wyman εθεάθη στο στούντιο, δεν υπάρχει καμία πληροφορία εάν σχεδιάζει να περιοδεύσει με τους The Stones μετά το άλμπουμ, ούτε και υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας του.

 

Video Url