Η περιοδεία «The Eras Tour» της Taylor Swift ξεπερνάει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις

Instagram @taylorswift

Λες και χρειαζόμασταν περισσότερες αποδείξεις ότι η Taylor Swift γράφει ιστορία, η περιοδεία «The Eras Tour» της ποπ σταρ αναμένεται να αποφέρει 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στις ΗΠΑ.

Μια έκθεση της ερευνητικής εταιρείας QuestionPro, όπως αναφέρει το Fortune, διαπίστωσε ότι εκτός από το ποσό των 12 εκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις εισιτηρίων ανά συναυλία, οι Swifties ξοδεύουν συνολικά περισσότερα από 1.300 δολάρια κατά μέσο όρο για να παρακολουθήσουν την περιοδεία. Συγκεκριμένα στο Σικάγο, η πληρότητα ξενοδοχείων της πόλης έφτασε το 96,8% κατά τη διάρκεια της τριήμερης εμφάνισης της Swift εκεί, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.

Αλλά, το φαινόμενο Swift μπουστάρει επίσης τις τοπικές οικονομίες σε ολόκληρη τη χώρα. Τον Μάρτιο, οι δύο συναυλίες της στο Λας Βέγκας επανέφεραν την πόλη στα επίπεδα τουρισμού πριν από την πανδημία, ενώ πόλεις όπως η Ατλάντα και η Βοστώνη ανέφεραν αύξηση στις κρατήσεις ξενοδοχείων και σε άλλα έξοδα που σχετίζονται με τον τουρισμό. Η ίδια η Taylor Swift εκτιμάται ότι κερδίζει προσωπικά, δέκα εκατομμύρια δολάρια ανά συναυλία.

Δυστυχώς, η περιοδεία «The Eras Tour» έχει προκαλέσει και κάποια άσχημα περιστατικά. Εκτός από το περιβόητο φιάσκο εισιτήριων του Ticketmaster το περασμένο φθινόπωρο, κάποιοι Βραζιλιάνοι θαυμαστές της τραγουδίστριας φέρεται να παρενοχλήθηκαν με βίαιο τρόπο από scalpers, ενώ προσπαθούσαν να αγοράσουν εισιτήρια αυτοπροσώπως στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο πρόσφατα.

Το αμερικάνικο σκέλος της περιοδεία θα ολοκληρωθεί στην Καλιφόρνια στις αρχές Αυγούστου και στην συνέχεια θα κατευθυνθεί στην Πόλη του Μεξικού, το Μπουένος Άιρεας, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο αργότερα μέσα στο έτος. 

 

Video Url