Νέα Μουσική Που Αξίζει Ν’ Ακούσεις - Πατώντας το play ξεκινάνε τα δυναμικά φωνητικά

Πατώντας το play ξεκινάνε τα δυναμικά φωνητικά της αρμενικής καταγωγής, κάτοικο της πόλης των αγγέλων, Rosa Linn, με την ορμή που της δίνουν τα ένα δισεκατομμύρια streaming του προηγούμενου σιγκλ της, «Snap». Το Μπρούκλιν μας τροφοδοτεί με φανκ από το γκρουπ των 79,5, δείγμα από το ομώνυμο άλμπουμ τους. Οι μνήμες του αγαπημένου Graceland αναβιώνουν καθώς η ζεστή φωνή του Ladysmith Black Mambazo συνοδεύει τον Bella Foe στο παρθενικό του σιγκλ. Είναι δύσκολο να μην αφεθείς στην αβίαστη γοητεία του πνευματικού παιδιού του Jason Mraz από το EP του «Mystical Magical Rhythmical Radical Ride», του «Pancakes & Butter».

Ομοίως και το σιγκλ των βρετανών αδελφών Rupert και Henry Stansall (Ruen Brothers), «Slow Draw» που υπάρχει και στο φρέσκο τρίτο άλμπουμ τους «Ten Paces» ηχογραφημένο στο Λος Άντζελες, την καλλιτεχνική τους έδρα. Η επιρροή των Fleetwood Mac ανιχνεύεται στους Daisy Jones & The Six, σε ένα άκρως radio friendly ποπ/ροκ τραγούδι και επιβεβαιώνει έτσι την έμπνευση του βιβλίου που βασίστηκε η σειρά στην πλατφόρμα της Amazon. Η Αιθιοπία μας δίνει τη φωνή της Alemeda, τόσο διαφορετικό όμως των ροκ αποχρώσεων καινούργιο κομμάτι της από τη συνεργασία της στο rnb «Better on My Own με τον  Ibrahim Maalouf.

Ο Liam Gallagher σε John Lennon σύνθεση που υπήρχε στο άλμπουμ του «Imagine» καταφέρνει να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής, πράγμα καθόλου εύκολο. Γκόσπελ είναι η βάση των Gabriels στο τραγούδι τους «Glory», καθώς αναμένουμε το άλμπουμ τους «Angels & Queens» με τον Jacob Lusk να δίνει ρέστα. Τριάντα δύο χρόνια καριέρας μετρούν πλέον οι Dave Matthews Band και το πρώτο σιγκλ από τον δέκατο δίσκο τους «Walk Around the Moon», το «Madman's Eyes» προσθέτει επικό κλασσικό ροκ ήχο, αρωματισμένο με ανατολή, στη λίστα, ιδανικό για την τρέχουσα περιοδεία τους. Ισπανία επόμενος σταθμός και ελπίζω το «Lo Puro» να γίνει αφορμή για την ενδιαφέρουσα αν μη τι άλλο μουσική που βγάζει ο 27χρονος εκ των Καναρίων Νήσων, Hirahi Afonso. Τοπική υπόθεση είναι η συνεργασία της παρέας του John Baldwin Gourley με αυτή του  Ruban Nielson αφού και οι δύο κατοικούν στο Πορτλαντ, έστω και αν η μπάντα του δεύτερου, η Unknown Mortal Orchestra, ξεκίνησε από τη μακρινή Νέα Ζηλανδία.

Το «Summer of Luv» συνδυάζει ροκ, ποπ και σόουλ σε ένα ηλιόλουστο καλοκαιρινό κοκτέιλ, καθώς το 9ο άλμπουμ τους «Chris Black Changed My Life» είναι προ των πυλών. Η πόλη των αγγέλων και το δυτικό Λονδίνο μπλέχτηκαν για να βγει το νέο τραγούδι της/των Lava La Rue. Η Βρετανία έδρα και για το επόμενο κομμάτι αλλά αυτή τη φορά Καμερούν και Τζαμάικα μπαίνουν στην εξίσωση για να μας δώσουν το πρώτο δείγμα γραφής της Konyikeh, ενώ σημειώνω το όνομά της 23χρονης. Η μυθολογία της δυτικής Αφρικής και κατόπιν της καραϊβικής εμπνέει τον τίτλο του άλμπουμ που φιλοξενεί το επόμενο τραγούδι στη λίστα.

Στο σήμερα οι  Moko Jumbies  είναι καλλιτέχνες που χορεύουν σε ξυλοπόδαρα στην καρναβαλική περίοδο, ωσάν εν μέρει θεοί, εν μέρει θεραπευτές, εν μέρει φαντάσματα. Αυτός είναι και ο τίτλος του άλμπουμ του δανέζικου κουιντέτου των A Plane To Catch που συνδυάζουν τζαζ, φανκ, σόουλ και στο αντιπροσωπευτικό κομμάτι τους το «Shoot», από τον πρώτο τους δίσκο. Εκτός του ότι το επόμενο κομμάτι είναι εμπνευσμένο από τη σύγχρονη μυθολογία των ιπποτών Jedi και το ηλεκτρονικό παιχνίδι της σειράς, με τίτλο Jedi – Survivor δεν έχω κάποια άλλη πληροφορία απλά απολαυστικό, μινιμαλιστικό, ηλεκτρονικό στολίδι.  

Από το αναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ της 23χρονης βρετανίδας, που ακούει στο όνομα Maisie Peters, έρχεται το ποπ τραγούδι της «Two Weeks Ago». Ηχογραφεί στην εταιρεία του Ed Sheeran, Gingerbread Man Records. Κινηματογραφικός ο σημερινός επίλογος από τον βραβευμένο με Ivor Novello και BAFTA, Alex Heffes.
Καλή ακρόαση…

Spotify:

 

Youtube:

Video Url

 

Η λίστα:
 

Καλλιτέχνης

Τίτλος

Άλμπουμ/EP/Single

Ημερομηνία Κυκλοφορίας

Rosa Linn

Hallelujah

Hallelujah

12/05/2023

79.5

Club Level

79.5

05/05/2023

Bella Foe, Ladysmith Black Mambazo

Here So Warm

Here So Warm

14/04/2023

Jason Mraz

Pancakes & Butter

Mystical Magical Rhythmical Radical Ride

03/05/2023

Ruen Brothers

Slow Draw

Slow Draw

08/03/2023

Daisy Jones & The Six

Let Me Down Easy

Let Me Down Easy (Acoustic Demo)

28/04/2023

Alemeda

UR SO FULL OF IT

UR SO FULL OF IT

12/05/2023

Liam Gallagher

I Don't Want To Be A Soldier Mama, I Don't Wanna Die - Stripped Back Session

I Don't Want To Be A Soldier Mama, I Don't Wanna Die - Stripped Back Session

05/05/2023

Gabriels

Glory

Glory

01/06/2023

Dave Matthews Band

Madman's Eyes

Walk Around The Moon

19/05/2023

Hirahi Afonso, Rita Payés, Vic Mirallas

Lo Puro

Lo Puro

31/03/2023

Portugal. The Man, (feat. Unknown Mortal Orchestra)

Summer of Luv

Summer of Luv

24/05/2023

Lava La Rue

Renegade

Renegade

02/05/2023

Konyikeh

Sorrow

Sorrow

19/04/2023

A Plane To Catch

Shoot

Moko Jumbie

28/04/2023

Grushkov

Ghost Star

Ghost Star

07/05/2023

Maisie Peters

Two Weeks Ago

Two Weeks Ago

26/05/2023

Alex Heffes

The Balbano Villa

Mafia Mamma (Original Motion Picture Soundtrack)

14/04/2023