Δείτε την εκπληκτική διασκευή της Kate Bush στο τραγούδι του Elton John, «Rocketman»

Facebook @Kate Bush

Το 1991, η μοναδική  Kate Bush τραγούδησε μια εκπληκτική διασκευή του διάσημου τραγουδιού του Elton John, «Rocket Man».

Το τραγούδι κυκλοφόρησε την ίδια περίοδο με την αποστολή του Apollo 16 της NASA στο φεγγάρι, ένα ιστορικό γεγονός με την ανθρωπότητα να το επισκέπτεται για πέμπτη φορά. Παρά την ξεκάθαρη σύνδεση με τις ειδήσεις εκείνης της εποχής, οι στίχοι του Bernie Taupin ήταν στην πραγματικότητα εμπνευσμένοι από το διήγημα του Ray Bradbury με τον τίτλο «The Rocket Man».

Το κομμάτι, το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά από τον Elton John στις 17 Απριλίου 1972, ως το βασικό σινγκλ στο άλμπουμ του «John Honky Château», είναι το αγαπημένο τραγούδι της Kate Bush όπως η ίδια δηλώνει, δίνοντάς της το έναυσμα να σκηνοθετήσει το βίντεο το 1991. 

 «Θυμάμαι ότι το αγόρασα όταν κυκλοφόρησε ως σινγκλ από τον Elton John, δεν μπορούσα να σταματήσω να το παίζω – μου άρεσε τόσο πολύ. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες στα μέσα της δεκαετίας του εβδομήντα έπαιζαν κιθάρα, αλλά ο Elton John έπαιζε πιάνο και εγώ ονειρευόμουν να μπορώ να παίξω όπως αυτός», είπε η Kate στο NME.

 «Χρόνια αργότερα, το 1989, ο Elton και ο Bernie Taupin έφτιαχναν ένα άλμπουμ με το όνομα Two Rooms, το οποίο ήταν μια συλλογή από διασκευές των τραγουδιών τους, το καθένα με διαφορετικό τραγουδιστή. Προς μεγάλη μου χαρά, μου ζήτησαν να συμμετάσχω και επέλεξα το Rocket Man. Μου έδωσαν απόλυτο δημιουργικό έλεγχο και παρόλο που ήταν λίγο τρομακτικό να αφεθώ σε ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια, ήταν πραγματικά συναρπαστικό. Ήθελα να το κάνω διαφορετικό από το πρωτότυπο και σκέφτηκα ότι θα ήταν διασκεδαστικό να το μετατρέψω σε reggae έκδοση. Σημαίνει πολλά για μένα ότι το επέλεξαν ως το πρώτο single του άλμπουμ», πρόσθεσε η αγγλίδα τραγουδίστρια.

Η Kate συνέχισε μιλώντας για τον κιθαρίστα Alan Murphy. «Ο Alan έπαιζε κιθάρες στο κομμάτι. Ήταν ένας πραγματικά ξεχωριστός μουσικός και ένας πολύ αγαπημένος φίλος. Τραγικά, πέθανε λίγο πριν κάνουμε το βίντεο, οπότε δεν μπόρεσε να είναι εκεί μαζί μας, αλλά θα δείτε ότι η κιθάρα του είναι τοποθετημένη σε μια άδεια καρέκλα για να δείξει ότι βρίσκεται μαζί μας».

Δείτε το κλιπ παρακάτω.

 

Video Url