Μεγάλος fan των Metallica και του Eminem, δηλώνει ο Bob Dylan

Instagram @bobdylan

Στον Bob Dylan αρέσει τόσο πολύ η σύγχρονη μουσική που έκατσε και έγραψε ολόκληρο βιβλίο πάνω σε αυτήν: το αμφιλεγόμενο The Philosophy of Modern Song.

Ο θρυλικός μουσικός αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τις προσωπικές του μουσικές προτιμήσεις, ωστόσο, σε ένα Q&A με τη Wall Street Journal, δήλωσε ότι η λίστα των αγαπημένων του καλλιτεχνών περιλαμβάνει τον Eminem, τους Metallica, τους Wu-Tang Clan, τους The Strokes και τους Arctic Monkeys, αλλά και ακόμη περισσότερους.

Στην αρχή της συνέντευξης, ο Dylan μίλησε για το πώς ερωτεύτηκε για πρώτη φορά τη μουσική τη δεκαετία του 1950, με την βοήθεια της τεχνολογίας εκείνης της εποχής, όπως το ραδιόφωνο, τα φορητά πικάπ και τα τζουκ μποξ: «Χωρίς την μεταπολεμική τεχνολογία, αυτά τα τραγούδια μπορεί να είχαν εξαφανιστεί χωρίς κανείς να τα ανακαλύψει ποτέ», είπε. «Η διαδικασία της ηχογράφησης έφερε τους κατάλληλους ανθρώπους στην κορυφή, τους πιο καινοτόμους, αυτούς με το μεγαλύτερο ταλέντο».

Αλλά, οι καιροί αλλάζουν και ο Bob Dylan έχει ελαφρώς αλλάξει τους τρόπους που απολαμβάνει την μουσική. Σπινάρει τα CD, συντονίζεται σε δορυφορικό ραδιόφωνο, επιδίδεται ακόμη και σε streaming. Ωστόσο, εξακολουθεί να υφίσταται η λατρεία για τον ήχο του παλιού βινυλίου, οπότε φροντίζει να έχει τη λύση του.

«Αγόρασα τρία πικάπ σε ένα κατάστημα με αντίκες στο Όρεγκον πριν από περίπου 30 χρόνια», είπε ο Dylan. «Είναι μικρά σε μέγεθος, αλλά η ποιότητα του τόνου είναι τόσο ισχυρή και θαυματουργή, έχει τόσο πολύ βάθος, που πάντα με γυρίζει πίσω στις μέρες που η ζωή ήταν διαφορετική και απρόβλεπτη. Δεν είχες ιδέα τι συνέβαινε στο δρόμο και δεν είχε σημασία. Οι νόμοι του χρόνου δεν ίσχυαν για σένα».

Ο Bob Dylan αποκάλυψε ότι συναντά ως επί το πλείστον νέους καλλιτέχνες τυχαία, μέσω συστάσεων ή απλώς παρακολουθώντας ένα σόου: «Τα αδέρφια Oasis μου αρέσουν και οι δύο», είπε, κάτι που μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι είναι μια αναφορά στον Liam και τον Noel Gallagher, πριν μιλήσει με θαυμασμό για τον Julian Casablancas, τον τραγουδιστή των The Strokes.

«Έχω δει τους Metallica δύο φορές», συνέχισε ο Dylan. «Έχω κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες για να δω τον Jack White και τον Alex Turner των Arctic Monkeys. Είμαι θαυμαστής των Royal Blood, Celeste, Rag and Bone Man, Wu-Tang, Eminem, Nick Cave, Leonard Cohen. Οποιουδήποτε νοιώθει τις λέξεις και τη γλώσσα, οποιουδήποτε το όραμα είναι παράλληλο με το δικό μου».