Ο Noel Gallagher και οι Foo Fighters κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση στα charts

Wikimedia Commons / Raph_PH, Raphael Pour-Hashemi

Οι Foo Fighters και οι Noel Gallagher’s High Flying Birds βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε έναν αγώνα δρόμου για να κερδίσουν την πρώτη θέση στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου για αυτή την εβδομάδα.

Και οι δύο μπάντες κυκλοφόρησαν τα τελευταία τους LP — «But Here We Are» και «Council Skies» — την περασμένη Παρασκευή και όπως είναι τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολο να πούμε ποιο θα φτάσει στην κορυφή.

Επί του παρόντος, ο Noel Gallagher έχει ξεπεράσει τους Αμερικανούς rockers, έχοντας το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο με το τέταρτο σόλο άλμπουμ των High Flying Birds. Παρ’ όλα αυτά, τα δύο συγκροτήματα είναι πολύ κοντά, καθώς μόλις 200 μονάδες τους χωρίζουν από την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης θα είναι αναμφίβολα πολύ σημαντική για τους Foo Fighters, καθώς το «But Here We Are» σηματοδοτεί το πρώτο τους πλήρες LP μετά τον θάνατο του ντράμερ Taylor Hawkins τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Θα σήμαινε επίσης ότι οι βετεράνοι της ροκ θα έχουν έξι άλμπουμ στην κορυφή των charts, με το πιο πρόσφατο να είναι το «Medicine At Midnight» του 2021.

Ωστόσο, αν η τρέχουσα κατάταξη στα chart παραμένει η ίδια - με το «Council Skies» να διεκδικεί την Νούμερο Ένα θέση μέχρι το τέλος της εβδομάδας - θα επεκτείνει το ρεκόρ του Gallagher με 10 συνεχόμενα Νούμερο Ένα άλμπουμς. Αυτό το ρεκόρ περιλαμβάνει τη δουλειά του ως μέρος των Oasis και ως σόλο καλλιτέχνης, που σημαίνει ότι κάθε άλμπουμ που κυκλοφόρησε έφτασε στην κορυφή.