Ο Elton John θέλει να εξαλείψει το AIDS μέχρι το 2030

Wikimedia Commons / Ernst Vikne

Ο Elton John ανακοίνωσε το νέο του project: τον τερματισμό του AIDS έως το 2030. Μαζί με τη φιλανθρωπική του οργάνωση, το Elton John AIDS Foundation, ο διάσημος τραγουδιστής ανακοίνωσε την έναρξη του Rocket Fund, μιας νέας πρωτοβουλίας 125 εκατομμυρίων δολαρίων που επιδιώκει «να επιταχύνει το σωτήριο έργο του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ποσοστών μόλυνσης από τον ιό HIV σε ευάλωτες κοινότητες».

«Επί χρόνια, το HIV/AIDS έχει προκαλέσει τεράστιο πόνο σε όλο τον κόσμο, αλλά προσεύχομαι ότι σύντομα αυτή η επιδημία θα ανήκει στο παρελθόν», είπε ο John σε ανακοίνωσή του. «Περισσότερα από 30 χρόνια αφότου ίδρυσα το Elton John AIDS Foundation, το πάθος μου να προσεγγίσω τους πάντες με εκπαίδευση και συμπόνια είναι τόσο δυνατό όσο ποτέ».

«Το Rocket Fund θα επιταχύνει την αποστολή μας και θα φτάσει σε αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο από αυτή την τρομερή ασθένεια», πρόσθεσε. «Τώρα είναι η ώρα. Αυτή η επιδημία έχει διαρκέσει πάρα πολύ. Πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί για να δούμε το AIDS να νικιέται στη ζωή μας». Το Fund πήρε το όνομά του από ένα από τα τραγούδια του Elton John, το «Rocekt Man». 

«Το τέλος της επιδημίας του HIV/AIDS είναι ορατό και το Rocket Fund είναι η ώθηση που χρειαζόμαστε για να το καταφέρουμς», πρόσθεσε ο David Furnish, συνεργάτης του John και πρόεδρος του Elton John AIDS Foundation.

Συνεχίζοντας: «Για να τερματίσουμε το AIDS, πρέπει να κάνουμε στοχευμένες επενδύσεις που μπορούν να ισοπεδώσουν τους όρους ανταγωνισμού, αντιμετωπίζοντας τις ανισότητες και το στίγμα που εμποδίζουν τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα που χρειάζονται απεγνωσμένα. Συμμετέχοντας στο The Rocket Fund και στην αποστολή μας, μπορείτε να βοηθήσετε να αλλάξει η ζωή για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως».

«Όπως μάθαμε από τον αγώνα για να σταματήσουμε τον COVID-19, οι επιδημίες δεν γνωρίζουν κρατικά σύνορα, οικονομικές ή πολιτισμικές διαφορές. Εάν αφεθούν ανεξέλεγκτες, επιδεινώνονται με καταστροφικές επιπτώσεις στους πιο ευάλωτους», δήλωσε η Anne Aslett, διευθύνουσα σύμβουλος του Elton John AIDS Foundation. 

Διάφοροι celebrities που συμμετάσχουν στον αγώνα, περιλαμβάνουν την Dolly Parton, την Michaela Jaé Rodriguez, την JoJo Siwa, την Heidi Klum και τον Smokey Robinson.