Το νέο άλμπουμ των Pearl Jam είναι σχεδόν έτοιμο, σύμφωνα με τον κιθαρίστα Stone Gossard

Instagram @pearljam

Ο Gossard μοιράστηκε τα νέα για το νέο άλμπουμ των Pearl Jam, κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο podcast του Kyle Meredith. «Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην ολοκλήρωσή του. Θα είναι πολύ καλό», είπε ο Gossard για το sequel του Gigaton που κυκλοφόρησε το 2020.

Ο παραγωγός Andrew Watt βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του άλμπουμ. Αν και για πρώτη φορά έγινε γνωστός δουλεύοντας με αστέρες της ποπ όπως ο Justin Bieber, η Lana Del Rey και η Camila Cabello, ο Watt έχει δημιουργήσει αρκετούς ροκ δίσκους υψηλού προφίλ μέχρι πρόσφατα. Παρήγαγε το The Lockdown Sessions του Elton John, το Patient Number 9 του Ozzy Osbourne και το Every Loser του Iggy Pop. Δούλεψε επίσης με τον frontman των Pearl Jam, Eddie Vedder, στο σόλο άλμπουμ του 2022, Earthling.

Ο Gossard είπε ότι ο Watt είναι ο «πιο φανατικός θαυμαστής των Pearl Jam που μπορείς να συναντήσεις ποτέ. Μπορεί να παίξει όλα τα τραγούδια μας και όλα τα τραγούδια των Soundgarden καλύτερα από ό,τι μπορούμε να τα παίξουμε εμείς. Ήταν μεγάλη χαρά να φτιάξουμε ένα δίσκο μαζί», πρόσθεσε ο Gossard. «Μας δίνει ενέργεια».

Ο Gossard δεν ξεκαθάρισε αν αυτή η αίσθηση ενέργειας θα μπορούσε να μεταφραστεί σε έναν ήχο που θυμίζει περισσότερο τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος. «Εσείς θα πρέπει να το κρίνεται αυτό», απάντησε. 

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Gossard παρακάτω. Συζητά επίσης το επερχόμενο τελευταίο άλμπουμ του grunge supergroup, Brad, τις αναμνήσεις από την ηχογράφηση των πρώτων άλμπουμ των Pearl Jam και των Temple of the Dog και πολλά άλλα.

Ξεκινώντας στα τέλη Αυγούστου, οι Pearl Jam θα βγουν ξανά στο δρόμο για την αμερικάνική τους περιοδεία.

 

Video Url