«Road to Joy»: Το νέο τραγούδι το Peter Gabriel

©Nadav Kander

Ο πρώην εγκέφαλος των Genesis, Peter Gabriel , μοιράστηκε ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι με τίτλο «Road to Joy». Το σινγκλ έρχεται ως το τελευταίο σε προεπισκόπηση του επερχόμενου άλμπουμ, I/O , και ηχογραφήθηκε στα Real World Studios στο Bath, στο Beehive and British Grove στο Λονδίνο και στα High Seas Studios στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

 

Πρόκειται για μία συμπαραγωγή με τον Brian Eno. Στο κομμάτι συμμετέχουν τραγουδιστές από τη χορωδία Soweto Gospel και μέλη της μπάντας του Gabriel που περιοδεύει: Tony Levin, David Rhodes, Manu Katché, Don E και Josh Shpak. Συμμετέχει επίσης και ο John Metcalfe.

 

Ο Gabriel γράφει στην επίσημη λεζάντα του τραγουδιού στο YouTube: «Δουλεύω σε ένα έργο που είναι εν μέρει μια ιστορία που επικεντρώνεται στον εγκέφαλο και στο πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, και αυτό το τραγούδι συνδέεται με αυτό. Ασχολείται με τον παρ' ολίγον θάνατο και τις καταστάσεις κατά τις οποίες νιώθεις εγκλωβισμένος. Στο σημείο όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ή να κινηθούν. Είναι μια εκπληκτικά απογοητευτική κατάσταση».

 

«Υπήρξαν μερικά υπέροχα βιβλία και ταινίες για αυτό το θέμα, αλλά σε αυτό το σημείο της ιστορίας μας, οι άνθρωποι που φροντίζουν τον ήρωά τους καταφέρνουν να βρουν έναν τρόπο να τον ξυπνήσουν. Οπότε, είναι ένας στίχος που θέλει να επιστρέψεις στις αισθήσεις σου, στη ζωή, στον κόσμο».

 

Και συνεχίζει: «Το τραγούδι είναι ένα από τα τελευταία κομμάτια που προέκυψαν για τον δίσκο I/O, αλλά έχει κάποιο DNA από ένα προηγούμενο έργο. Υπήρχε ένα τραγούδι που είχα ξεκινήσει μουσικά, νομίζω, γύρω από το έργο OVO που λεγόταν Pukka».

 

«Ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό, αλλά στην πραγματικότητα ήταν το σημείο εκκίνησης για να επιστρέψω σε αυτό το τραγούδι. Απλώς ένιωσα ότι υπήρχε ένα καλό groove εκεί, και ήθελα κάτι άλλο με ρυθμό και έτσι δοκιμάσαμε μερικά πράγματα όταν δούλευα με τον Brian Eno. Ο ενθουσιασμός και η ενέργεια στο τραγούδι ήταν κάτι που μου άρεσε. Ένιωσα όμως ότι δεν μας έφτανε αυτό για αυτόν τον δίσκο».

 

Το «Road to Joy», είναι εν τέλει ένα αισιόδοξο τραγούδι, με τις beat και funky κιθάρες να μας προετοιμάζουν για καλοκαιρινές διαθέσεις. Χωρίς αμφιβολία, το «Road to Joy» βγήκε την ώρα που έπρεπε να βγει και θα το ακούσουμε πολλές φορές μέσα στο καλοκαίρι. Ακούστε το κομμάτι παρακάτω. 

Video Url