Μετα-συναυλιακή αμνησία αναφέρουν, όσοι είδαν ζωντανά την Taylor Swift στη περιοδεία «The Eras Tour»

Instagram @taylorswift

Η Taylor Swift και η ομάδα της κατάφερε να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό σόου 44 τραγουδιών, κάνοντας ό,τι μπορεί για να επανορθώσει για το φιάσκο που ήταν η προπώληση εισιτηρίων για την περιοδεία της «The Eras Tour».

Και το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό, που πολλοί Swifties ισχυρίζονται ότι έχουν βιώσει την λεγόμενη μετα-συναυλιακή αμνησία, ένα φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο δεν μπορείς να θυμηθείς τι ακριβώς βίωσες στην συναυλία της πιο πετυχημένης ποπ τραγουδίστριας των τελευταίων χρόνων.

 

 

Η Δρ Michelle Phillips, ανώτερη λέκτορας μουσικής ψυχολογίας στο Royal Northern College of Music στο Μάντσεστερ, είπε στο BBC ότι αυτό το φαινόμενο είναι πραγματικά φυσιολογικό. «Εάν είστε τόσο ενθουσιασμένοι και βυθισμένοι σε ένα εξαιρετικά διεγερτικό περιβάλλον - όπως, ας πούμε, ένα θεαματικό σόου 44 τραγουδιών από έναν από τους μεγαλύτερους ποπ σταρ της ιστορίας - είναι αρκετά εύκολο για τον εγκέφαλό σας να παραλείψει βασικές στιγμές από τη μνήμη σας», εξήγησε η Δρ Phillips.

 

 

Δεν είναι ότι οι θαυμαστές ξεχνούν ότι παρακολούθησαν ποτέ το σόου: «Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό να είναι ένα από τα πράγματα που θα θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους», πρόσθεσε η λέκτορας. «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι καταγράφουν ορισμένες πτυχές του γεγονότος στη μνήμη τους και όχι κάποιες άλλες».

 

 

Και η «The Eras Tour» έχει σίγουρα πάρα πολλά πράγματα για να αφομοιώσεις, με ένα setlist 44 τραγουδιών και πολυάριθμες εκπλήξεις. Εν συντομία: Εάν έχετε βιώσει και εσείς αμνησία μετά από μια συναυλία της Taylor Swift, μην ανησυχείτε αν δεν την θυμάστε απαραίτητα, είναι τελείως φυσιολογικό.

Ούτε καν διάλειμμα για τουαλέτα

Εντωμεταξύ, τα κενά μνήμης που μπορεί να έχουν αναφερθεί τελευταία, δεν φαίνεται να είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι παραβρίσκονται σε ένα σόου της Swift. Κάποιοι θαυμαστές της λαμβάνουν ακραία μέτρα, για να μην χάσουν ούτε ένα τραγούδι της. 

Μερικοί Swifties δηλώνουν στο TikTok, ότι παρακολουθούν τις συναυλίες της φορώντας πάνες για ενήλικες. Λένε ότι μετά το άγχος της εύρεσης εισιτηρίων, συν το γεγονός ότι αυτά ήταν πανάκριβα, δεν θέλουν να χάσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο από το σόου της Taylor περιμένοντας στην ουρά για την τουαλέτα. Και η λύση που βρήκαν, όσο και αν αυτό ακούγεται τραβηγμένο, είναι να κάνουν χρήση πάνας για ενήλικες.

Κανείς δεν είπε ότι το να είσαι ένας Swiftie είναι εύκολο.

 

Video Url