Η ταινία Ziggy Stardust and The Spiders from Mars του David Bowie επιστρέφει στους κινηματογράφους

Wikimedia Commons / Gil Zetbase

Ακριβώς 50 χρόνια από την ημερομηνία της τελευταίας εμφάνισης του David Bowie ως Ziggy Stardust, ψηφιακά αποκατεστημένα πλάνα της συναυλίας θα προβληθούν στον ίδιο χώρο.

Στις 3 Ιουλίου 2023, το Eventim Apollo Hammersmith του Λονδίνου θα προβάλει την συναυλία του 1979, Ziggy Stardust and The Spiders from Mars: The Motion Picture, που έχει αποκατασταθεί τώρα σε 4K.

 

 

Γνωστό ως Odeon το 1973,το Eventim Appolo Hammersmith θα απλώσει το κόκκινο χαλί για να τιμήσει την κληρονομιά του Ziggy, καλωσορίζοντας μερικούς από τους πιο συχνούς συνεργάτες και μουσικούς διαδόχους του Bowie σε ένα πάνελ επί σκηνής πριν από την προβολή.

Η αποκατάσταση του Ziggy Stardust και The Spiders from Mars: The Motion Picture περιέχει επίσης σκηνές του διάσημου κιθαρίστα Jeff Beck, οι οποίες κόπηκαν από την αρχική έκδοση. Γυρισμένο από τον σκηνοθέτη D.A. Pennebaker (Monterey Pop, Bob Dylan Don't Look Back, Depeche Mode 101), η νέα έκδοση, πλήρης με ήχο 5.1, περιέχει backstage στιγμές του David Bowie, καθώς και μια guest εμφάνιση από τον Ringo Starr.

 

 

Εκτός από την προβολή στο Eventim Appolo, θα πραγματοποιηθούν επίσης στις 3 Ιουλίου περαιτέρω προβολές σε κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Αυστραλία. Προβολές στον Καναδά, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία θα πραγματοποιηθούν όλο τον Ιούλιο, ενώ επιπλέον προβολές θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Ασία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Σκανδιναβία.

Η πλήρης ταινία και το συνοδευτικό της soundtrack θα κυκλοφορήσουν σε φυσική μορφή στις 11 Αυγούστου. Η ψηφιακά αποκατεστημένη ταινία θα είναι διαθέσιμη σε Blu-ray, ενώ το συνοδευτικό soundtrack με remastered ήχο θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο και CD.

Δείτε ένα τρέιλερ από την συναυλία παρακάτω.

 

Video Url