Το τελευταίο μιούζικαλ του David Byrne ήρθε αντιμέτωπο με την Ένωση Μουσικών του Μπρόντγουεϊ

Wikimedia Commons / livepict.com

Καθώς ο πρώην κιθαρίστας-τραγουδιστής των Talking Heads, David Byrne προετοιμάζεται για το νέο του μιούζικαλ, «Here Lies Love», ήρθε αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις από την Ένωση Μουσικών του Μπρόντγουεϊ.

Το μιούζικαλ ακολουθεί τη ζωή της Imelda Marcos, η οποία υπηρέτησε ως πρώτη κυρία των Φιλιππίνων από το 1965 έως το 1986. Η χορευτική μουσική παράσταση περιλαμβάνει επίσης τον Βρετανό DJ, Fatboy Slim, ο οποίος θα συνεισφέρει με προηχογραφημένα backing κομμάτια για να συνοδεύσει την ιστορία επί σκηνής.

 

Video Url

 

Ενώ το μιούζικαλ είχε πάει καλά σε διάφορες παραστάσεις εκτός Μπρόντγουεϊ, η Ένωση το καταδίκασε για παραβίαση των κανονισμών του Μπρόντγουεϊ. Δεδομένου ότι η παράσταση βασίζεται σε προηχογραφημένα samples, η παραγωγή του Byrne παραβιάζει διατάξεις που απαιτούν τουλάχιστον 19 επαγγελματίες live μουσικούς. Ο αριθμός των μουσικών που απαιτείται βάσει των κανονισμών ποικίλλει, ανάλογα με το μέγεθος του θεάτρου

Όταν μίλησε για την παραγωγή, ο εκπρόσωπος Adrian Bryan-Brown αναφέρθηκε στο προηχογραφημένο κομμάτι που αποτελεί και το βασικό θέμα του μιούζικαλ, εξηγώντας στους New York Times, «Κάθε παράσταση βασίζεται σε αυτό το προηχογραφημένο κομμάτι. Αυτό είναι μέρος της παράδοσης του καραόκε και είναι εγγενές στο μιούζικαλ και στην ιδέα της παραγωγής».

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Μπρόντγουεϊ για τις ζωντανές εμφανίσεις, η Ένωση είναι πολύ αυστηρή με την απόφασή της να υπάρχουν επαγγελματίες μουσικοί ως μέρος της δράσης, με τον εκπρόσωπο Tino Gagliardi να ισχυρίζεται, «Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και να το αφήσουμε να συμβεί. Δεν είναι δίκαιο για το κοινό και για τους υπόλοιπους επαγγελματίες μουσικούς που χάνουν δουλειές».

Μέχρι στιγμής, η Arielle Jacobs έχει ορισθεί να πρωταγωνιστήσει στον βασικό ρόλο της Imelda Marcos μαζί με τον Conrad Ricamora και τη Lea Salonga.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Byrne μεταφέρει μια από τις παραγωγές του στο θέατρο, έχοντας στο παρελθόν παρουσιάσει μια σκηνική εκδοχή του άλμπουμ του, American Utopia. Η τελευταία του δουλειά ήταν η συνεργασία του στο soundtrack της ταινίας Everything Everywhere All At Once.

Αν και ορισμένοι μουσικοί του Μπρόντγουεϊ έχουν εκφράσει την αποδοκιμασία τους για το μιούζικαλ του Byrne, ο Adrian Bryan-Brown σχολίασε: «Αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και μπορεί τελικά να καταλήξει σε μια τελική και δεσμευτική απόφαση, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καλή τη πίστη με την Ένωση, για να προχωρήσουμε τηρώντας όλους τους κανόνες».

 

Video Url