Σύμφωνα με τον Ozzy Osbourne, όλη η μοντέρνα μουσική είναι «αναμασήματα»

Instagram @ozzyosbourne

Ο πρώην τραγουδιστής των Black Sabbath, Ozzy Osbourne, άσκησε κριτική στην κατάσταση της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας, υποστηρίζοντας ότι όλα είναι «αναμασήματα».

Για την τελευταία έκδοση του Metal Hammer, ο Osbourne έδωσε συνέντευξη στον Jack Black και στον Kyle Gass από τους Tenacious D. Όταν το ζευγάρι δήλωσε ότι οι Black Sabbath ήταν υπεύθυνοι για την εξέλιξη του heavy metal, ο Ozzy δεν δέχθηκε το κομπλιμέντο και απάντησε: «Είναι μια ωραία σκέψη, αλλά επηρεαστήκαμε πολύ από τους The Who, Led Zeppelin, Kinks και άλλους. Όταν άκουσα για πρώτη φορά το You Really Got Me των The Kinks (1964), αγόρασα το σινγκλ και το άκουσα μέχρι να λειώσει. Δεν μπορούσα να σταματήσω».

Στη συνέχεια μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση του μουσικού τοπίου δηλώνοντας: «Δεν το καταλαβαίνω πια με τη μουσική που ακούω. Δεν ακούω και πολλά μοντέρνα τραγούδια. Δεν υπάρχει καθόλου καινούργια μουσική – είναι όλα αναμασήματα».

Μετά από το σχόλιό του, ο Osbourne ρωτήθηκε για άλλη μια φορά σχετικά με την κληρονομιά των Black Sabbath, απαντώντας: «Αν οι άνθρωποι θέλουν να το πιστέψουν αυτό, είναι υπέροχο, αλλά δεν κυκλοφορώ λέγοντας ότι εγώ είμαι ο τραγουδιστής των Black Sabbath. Εγώ εφηύρα αυτό ή εκείνο… Οι Black Sabbath ήταν μια υπέροχη μπάντα. Ο Tony Iommi ήταν ο νόμος. Ήταν ο ένας. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ έναν κιθαρίστα που να μπορεί να παίζει τόσο δαιμονικά riffs».

Νωρίτερα φέτος, ο Ozzy ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τις περιοδείες, λέγοντας: «Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι οι μέρες της περιοδείας μου θα τελείωναν με αυτόν τον τρόπο. Η ομάδα μου αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βρει τρόπους για να μπορώ να εμφανισθώ live, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύω από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα».

Ωστόσο, ο Osbourne έχει ήδη κλείσει μια εμφάνιση στο φεστιβάλ Power Trip τον Οκτώβριο, το οποίο σηματοδοτεί το πρώτο του live ραντεβού της χρονιάς. Ως γνωστόν, ο Ozzy έχει προβλήματα υγείας και δυσκολεύεται στις μετακινήσεις του, μετά από ένα ατύχημα με «γουρούνα» που είχε πριν από 20 χρόνια και τώρα περπατάει με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού.

Video Url