Σύμφωνα με τον βρετανό ράπερ Stormzy, «η καλύτερη μουσική στη Γη βγαίνει από την Αφρική»

Facebook @Stormzy

Ο 29χρονος ράπερ, Stormzy ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο με καταγωγή από τη Γκάνα, έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στο Dazed, όπου μίλησε για τον ενθουσιασμό του για τη μουσική που παράγεται αυτή τη στιγμή στην αφρικανική ήπειρο.

«Οι άνθρωποι απλώς δεν απολογούνται που είναι μαύροι και βγάζουν την καλύτερη μουσική στη Γη αυτή τη στιγμή», είπε. «Η καλύτερη μουσική στη Γη βγαίνει από την Αφρική. Ακόμα κι αυτό από μόνο του σε εμπνέει. Και κοίτα, έχουν ανάψει φωτιές παντού στον κόσμο. Θα έχω να λέω στα παιδιά μου ότι ήμουν μέρος αυτής της κουλτούρας. Ήμουν εδώ και συμμετείχα».

Τα τελευταία χρόνια, η Αφρική έχει δει την άνοδο πολλών μουσικών με παγκόσμια αναγνώριση, όπως τους Wizkid, Burna Boy και Olamide από την Νιγηρία, τον ράπερ από τη Γκάνα, Sarkodie και την Καμερουνο-αμερικανίδα τραγουδίστρια, Libianca Fonji.

Ο Stormzy, ο οποίος εμφανίστηκε στο Global Citizen Festival στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα τον Σεπτέμβριο, μίλησε επίσης για το πώς η χώρα της μητέρας του είναι το «σπίτι και το αίμα του».

Αργότερα στη ίδια συνέντευξη, ο νικητής του βραβείου Brit μίλησε επίσης για την καριέρα του ενόψει των 30ων γενεθλίων του τον Ιούλιο. «Υπάρχει διαφορά στο να φτιάχνεις μουσική στα 22 και λίγο πριν κλείσεις τα 30», εξήγησε. «Η ειρήνη, η σταθερότητα και η ηρεμία μπορούν να αποκτηθούν μόνο από την ωριμότητα. Χάνεις όλα το στρες και το άγχος· τα αποτινάζεις από πάνω σου,  διότι τώρα είσαι ενήλικας άντρας και αρχίζεις να το συνειδητοποιείς».

Ο Stormzy κυκλοφόρησε το τρίτο του άλμπουμ, «This Is What I Mean», τον περασμένο Νοέμβριο και αυτή τη στιγμή ετοιμάζει νέα μουσική.

 

Video Url