Ο Nick Cave παραδέχεται ότι έχει μια «συντηρητική πλευρά» και εξήγησε γιατί δεν πιστεύει ότι η «πρόοδος» είναι η απάντηση

Instagram @nickcaveofficial

Ο Cave μίλησε στο Hay Festival και είπε στο κοινό, σύμφωνα με τη εφημερίδα Times: «Έχω αποκτήσει τον τελευταίο καιρό, αυτό που θα χαρακτήριζα ως συντηρητική ιδιοσυγκρασία. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με την ιδέα της προόδου. Απλώς βλέπω τα πράγματα να κινούνται πολύ γρήγορα και πολλά διαφορετικά πράγματα με ανησυχούν πολύ, όπως η άνοδος της AI».

Ο Αυστραλός μουσικός ξεκαθάρισε ότι δεν υποστηρίζει την συντηρητική παράταξη και είπε ότι ήταν light συντηρητικός. Και συνέχισε: «Δεν νομίζω ότι η πρόοδος είναι από μόνη της καλή. Δεν είμαι κατά της προόδου και πιστεύω ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα στον κόσμο που πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίσουμε. . . αλλά η ιδέα ότι όλο το σύστημα είναι γαμ****, ως  ο μόνος τρόπος για να ερμηνεύσουμε τον κόσμο, είναι βαθιά αποθαρρυντική για εμάς ως κοινωνία».

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας, ο Cave συζήτησε επίσης τον διαχωρισμό της τέχνης από τον καλλιτέχνη. Ο τραγουδιστής προειδοποίησε: «Το να κάνεις τέχνη, ειδικά να κάνεις μουσική, σε εμποδίζει να γίνεις η χειρότερη εκδοχή του χαρακτήρα σου. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύ, πολύ προσεκτικοί με τη μουσική που δεν συμφωνούμε ότι πρέπει να ακούνε οι υπόλοιποι, εξαιτίας του καλλιτέχνη και τι είδος ανθρώπου είναι αυτός».

Σχετικά με το θέμα της cancel culture, σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Unherd, ο Cave παραδέχτηκε ότι το κλασικό τραγούδι του, «Stagger Lee» είναι «ιδιαίτερα προβληματικό». Ο αρχηγός των Bad Seeds είπε: «Αυτό είναι ένα διάσημο τραγούδι των Bad Seeds και είναι προσβλητικό σε πολλά, πολλά επίπεδα».

Και πρόσθεσε: «Δεν θα αναφερθώ σε όλα τα διαφορετικά είδη ανθρώπων που προσβάλλει, αλλά είναι λίγο πολύ όλοι. Είναι ένα άκρως προβληματικό τραγούδι. Τραγουδιέται πάνω από αυτή την έρπουσα, απειλητική μουσική».

 

Video Url