Ο μουσικός κατάλογος των Queen θα μπορούσε να πουληθεί για πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Instagram @officialqueenmusic

Σύμφωνα με το CNN, η Universal Music Group διαπραγματεύεται την απόκτηση του μουσικού καταλόγου των Queen, από την Disney Music Group.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η πώληση θα μπορούσε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και ότι η συμφωνία «αναμένεται να κλείσει εντός του επόμενου μήνα».
Σύμφωνα με το Music Business Worldwide, η Disney Music Group είναι ο ιδιοκτήτης ολόκληρου του καταλόγου μουσικής του συγκροτήματος στη Βόρεια Αμερική. (Η DMG έχει μια παγκόσμια συμφωνία διανομής με την Universal Music Group).

Τα μέλη των Queen, Brian May, Roger Taylor και John Deacon, καθώς και η διαχειρίστρια εταιρία της περιουσίας του αείμνηστου τραγουδιστή του συγκροτήματος, Freddie Mercury, κατέχουν ίσα μερίδια στην εταιρεία Queen Productions Ltd, στην οποία ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα του γκρουπ εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά.

Ο Bruce Springsteen, ο Paul Simon, ο Bob Dylan, η Stevie Nicks και ο Neil Young είναι μερικοί από τους εμβληματικούς μουσικούς που έχουν πρόσφατα πουλήσει τα δικαιώματα στη μουσική τους. Επενδυτές, μεγάλες μουσικές εταιρείες και όμιλοι επενδυτικών κεφαλαίων έχουν ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά μουσικών καταλόγων. Οι λόγοι είναι ότι πιστεύουν στην μελλοντική καθιέρωση του streaming, με τα αυξανόμενα έσοδα μουσικής να καθιστούν τις αγορές δικαιωμάτων εξαιρετικά προσοδοφόρες μακροπρόθεσμα, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και 70 χρόνια μετά τον θάνατο ενός μουσικού.

Εάν κλείσει η συμφωνία με τους Queen, θα είναι η μεγαλύτερη πώληση μουσικού καταλόγου στην ιστορία, επισκιάζοντας την πώληση δικαιωμάτων από τον Bruce Springsteen για 500 εκατομμύρια δολάρια προς την Sony το 2021.

Οι Queen παραμένουν ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα στον κόσμο σήμερα, ειδικά μετά την εκπληκτική παγκόσμια επιτυχία της βραβευμένης με Όσκαρ βιογραφικής ταινίας του 2018, «Bohemian Rhapsody», η οποία αφηγείται την πολυτάραχη ιστορία της μπάντας. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το single των Queen, «Bohemian Rhapsody» ξεπέρασε τα δύο δισεκατομμύρια streams στο Spotify. Αυτό έγινε σε λιγότερο από δύο χρόνια, αφότου το κλασικό κομμάτι πιστοποιήθηκε επίσημα ως διαμαντένιο, από την Recording Industry Association Of America (RIAA), που σημαίνει ότι είχε περισσότερες από δέκα εκατομμύρια  πωλήσεις/streams στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η βιογραφική ταινία των Queen, «Bohemian Rhapsody που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018, έγινε η μουσική βιογραφική ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις όλων των εποχών, κερδίζοντας περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office. Ήταν επίσης η Νο. 1 ταινία με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 2019.

 

Video Url