Το Random Access Memories των Daft Punk στην πρώτη θέση του Billboard, αμέσως μετά τη 10η επέτειό του

Instagram @daftpunk

Οι Daft Punk στέκονται και πάλι τυχεροί. Το τέταρτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ του γαλλικού ντουέτου, Random Access Memories, επέστρεψε στη πρώτη θέση στα charts του Billboard Dance/Electronic Albums και τώρα βρίσκεται στη όγδοη θέση του Billboard 200.

Σύμφωνα με την Luminate, η οποία συλλέγει δεδομένα και πληροφορίες για τον κόσμο της μουσικής, το Random Access Memories σημείωσε άνοδο πωλήσεων 1.046% στις ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα. Το buzz έρχεται χάρη στη νέα 10η επετειακή έκδοση του άλμπουμ των Daft Punk, το οποίο έχει πλέον περάσει συνολικά 22 εβδομάδες στο Νο. 1 συμπεριλαμβανομένης της αρχικής του θέσης στο chart το 2013. Το Billboard προσθέτει ότι από το 2001, μόνο έξι άλμπουμ έχουν πέρασε περισσότερο χρόνο στην πρώτη θέση στο chart Dance/Electronic Albums, με το χρυσό μετάλλιο να πηγαίνει στο άλμπουμ της Lady Gaga του 2008, «The Fame», με 175 εβδομάδες στην κορυφή.

Η νέα έκδοση του Random Access Memories περιλαμβάνει εννέα ακυκλοφόρητα κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου του «Infinity Repeating (2013 Demo)» με τον Julian Casablancas + The Voidz, το οποίο μοιράστηκαν οι Daft Punk μαζί με το τελευταίο τους μουσικό βίντεο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

 

 

Video Url

 

Οι Daft Punk χώρισαν το 2021 μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες μαζί. Το ιδρυτικό μέλος Thomas Bangalter, έδωσε μια σπάνια συνέντευξη τον περασμένο μήνα, στην οποία μίλησε λίγο περισσότερο για το διάζυγιο, λέγοντας στο BBC: «Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να είμαι, στον κόσμο που ζούμε, το 2023, είναι ένα ρομπότ». Τον Φεβρουάριο, ο Bangalter - σε ανθρώπινη μορφή - κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του, ένα ορχηστρικό άλμπουμ που ονομάζεται «Mythologies».

 

Video Url