Ο Mick Jagger, ο Barack Obama και η Mariah Carey αφιερώνουν στην Tina Turner, η οποία έφυγε σε ηλικία 83 ετών

Instagram @tinaturner

«Η Βασίλισσα του Rock 'n' Roll πέθανε ειρηνικά μετά από μακρά ασθένεια», δήλωσε ο εκπρόσωπός της.

«Η Tina Turner, η Βασίλισσα του Rock 'n' Roll πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ετών, μετά από μακρά ασθένεια στο σπίτι της στο Kusnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τραγουδίστριας σε δήλωσή του.

Σε μια άλλη ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στα social media της τραγουδίστριας, μια δήλωση έγραφε: «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο της Tina Turner. Με τη μουσική της και το απεριόριστο πάθος της για τη ζωή, μάγεψε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και ενέπνευσε τα αστέρια του αύριο. Σήμερα αποχαιρετούμε μια αγαπημένη φίλη που μας αφήνει το μεγαλύτερο έργο της: τη μουσική της. Όλη η εγκάρδια συμπόνια μας είναι στην οικογένειά της. Tina, θα μας λείψεις πολύ».

 

 

Η θρυλική αμερικανίδα τραγουδίστρια, γεννημένη ως Anna Mae Bullock στο Nutbush του Τενεσί, είναι περισσότερο γνωστή για τα τραγούδια «What's Love Got To Do With It», «The Best» και «Private Dancer».

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου το 2016. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού το 2017.

Η Turner ξεκίνησε την καριέρα της παίζοντας με τον σύζυγό της ως το μουσικό δίδυμο Ike & Tina Turner και έγινε γνωστή με τραγούδια όπως το «Proud Mary» και το «River Deep, Mountain High». Υπέστη ενδοοικογενειακή κακοποίηση καθ' όλη τη διάρκεια του γάμου της, προτού εγκαταλείψει τον Ike το 1976 και ξεκινήσει την δική της σόλο καριέρα.

Η τραγουδίστρια έχει κερδίσει οκτώ βραβεία Grammy και μπήκε στο Rock 'n' Roll Hall of Fame το 2021 ως σόλο καλλιτέχνης. 

Οι αφιερώσεις για την εμβληματική μουσικό έχουν ήδη εμφανισθεί.

Ο Mick Jagger των Rolling Stones είπε ότι ήταν «πολύ λυπημένος για τον θάνατο της υπέροχης φίλης μου Tina Turner. Ήταν πραγματικά μια εξαιρετικά ταλαντούχα ερμηνεύτρια και τραγουδίστρια. Ήταν εμπνευσμένη, ζεστή, αστεία και γενναιόδωρη. Με βοήθησε τόσο πολύ όταν ήμουν νέος και δεν θα την ξεχάσω ποτέ».

 

 

 

 

Video Url