Ο Tom Waits επιστρέφει στην σύνθεση τραγουδιών σύμφωνα με τον ατζέντη του, Paul Charles

Instagram @tomwaits

Σύμφωνα με τον Ιρλανδό μουσικό ατζέντη, Paul Charles, ο Tom Waits ξεκίνησε πάλι να γράφει τραγούδια.

Τα νέα έρχονται μέσω των νέων απομνημονευμάτων του Paul Charles – σύμφωνα με την ιρλανδέζικη εφημερίδα, Irish Examiner - στα οποία μιλάει για τον χρόνο που πέρασε δουλεύοντας με τον Tom Waits, καθώς και με τους Van Morrison και Richard Branson. Συγκεκριμένα, ο Charles μοιράστηκε τα νέα αναπολώντας την τελευταία παράσταση που έκανε ο Waits το 2008 στο Δουβλίνο, σε έναν χώρο που ονομάζεται Rat Cellar.

«Όλοι ελπίζουμε ότι θα περιοδεύσει ξανά. Αφού έπαιξε τρεις βραδιές στο Rat Cellar, πήγε σπίτι», γράφει ο Charles. «Του άρεσε πολύ η περιοδεία και η ιδέα ήταν να αρχίσει να γράφει ξανά. Ηχογράφησε κάποια πράγματα και μετά βασικά αποσπάστηκε από τον κινηματογραφικό κόσμο για λίγο. Τα νέα είναι πάντως ότι μπήκε ξανά στην διαδικασία σύνθεσης τραγουδιών. Όλοι έχουμε σταυρωμένα τα δάχτυλά μας για την επιστροφή του». Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ίδιο η επιστροφή του καλιφορνέζου τραγουδιστή, συνθέτη και στιχουργό.

Οι κινηματογραφικές περιπέτειες του Waits από το 2008 μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν το The Book of Eli, το The Ballad of Buster Scruggs και το Licorice Pizza, για να αναφέρουμε μερικά. Έχει επίσης δανείσει τη φωνή του στους Simpsons και στη σειρά της AMC+, Ultra City Smiths.

Το τελευταίο του στούντιο άλμπουμ, Bad As Me, κυκλοφόρησε το 2011. Πρόσφατα, το ντεμπούτο του άλμπουμ, Closing Time του 1973, γιόρτασε την 50η επέτειό του με μια επανέκδοση βινυλίου 45 στροφών.

 

Video Url