Το Netflix βάζει τέλος στην κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στις ΗΠΑ

Το Netflix ανακοίνωσε επίσημα το τέλος της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στις ΗΠΑ. Η streaming πλατφόρμα αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πώς αυτή η κίνηση θα επηρεάσει τους θεατές και πόσο θα κοστίσει η διατήρηση των «έξτρα μελών».

Εάν κάποιος διαθέτει το βασικό πρόγραμμα που κοστίζει 15,49 δολάρια το μήνα, μπορεί να προσθέσει ένα επιπλέον μέλος εκτός νοικοκυριού για 7,99 δολάρια επιπλέον ανά μήνα, ενώ όσοι έχουν το Netflix Premium μπορούν να προσθέσουν έως και δύο επιπλέον μέλη για την ίδια τιμή.

Ωστόσο, αν κάποιος έχει συνδρομή σε κάποιο από τα δύο φθηνότερα προγράμματα του Netflix - το βασικό πρόγραμμα για 9,99 δολάρια το μήνα ή 6,99 δολάρια το μήνα για το Standard with Ads - τότε δεν θα έχει καθόλου την επιλογή να προσθέσει επιπλέον μέλη. 

Σύμφωνα με το Netflix, ένα «έξτρα μέλος» θα έχει το δικό του προφίλ και κωδικό πρόσβασης, το οποίο θα πληρώσει το άτομο που το «προσκάλεσε» να συμμετάσχει. Τα επιπλέον μέλη πρέπει να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους στην ίδια χώρα με τον αρχικό κάτοχο του λογαριασμού και θα μπορούν να παρακολουθούν ή να κατεβάζουν τίτλους Netflix μόνο σε μία συσκευή κάθε φορά. Επίσης, δεν μπορούν να δημιουργήσουν πρόσθετα προφίλ ή να συνδεθούν ως προφίλ για παιδιά.

Οι συνδρομητές του Netflix στις ΗΠΑ που μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασής τους με άτομα «εκτός του νοικοκυριού τους» ξεκίνησαν από χθες να λαμβάνουν ένα email που προειδοποιεί για τις καινούργιες αλλαγές. Δείτε το παρακάτω.

 

 

Η streaming πλατφόρμα έχει ήδη ξεκινήσει την πληρωμένη κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης από το καλοκαίρι του περασμένου έτους και επέκτεινε αυτές τις προσπάθειες στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία τον Φεβρουάριο.