Το πρωτότυπο εξώφυλλο του άλμπουμ των Rolling Stones «It's Only Rock 'n Roll» βγαίνει σε δημοπρασία

Μην χάσετε την πρώτη δημοπρασία του Gotta Have Rock and Roll (GHRR) με μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης από τον χώρο της μουσικής. Το GHRR είναι γνωστό για την επιμέλεια συλλογών χιπ-χοπ, ροκ εν ρολ και αναμνηστικών της ποπ κουλτούρας. Ωστόσο, αυτή η δημοπρασία θα παρουσιάσει εκπληκτικά έργα τέχνης από διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Haring, Warhol, Picasso, Basquiat, Banksy, Koons και άλλους.

Ένα κομμάτι που θα τραβήξει τα βλέμματα των μουσικόφιλων είναι το πρωτότυπο εξώφυλλο του άλμπουμ για το «It's Only Rock and Roll» των Rolling Stones, που δημιουργήθηκε από τον Guy Peellaert.

Ο Peellaert ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τους Rolling Stones στο πρώτο του βιβλίο, «Rock Dreams». Δεδομένου ότι το βιβλίο απεικονίζει τους Rolling Stones με αρνητικό τρόπο, ο Peellaert τράβηξε την προσοχή της μπάντας με αποτέλεσμα να τον προσλάβουν για να κάνει το artwork του άλμπουμ για το πιο πρόσφατο έργο τους, «It's Only Rock 'n Roll». Το εξώφυλλο του άλμπουμ απεικονίζει τα πέντε μέλη του συγκροτήματος να κατεβαίνουν μια μακριά σκάλα περιτριγυρισμένα από θαυμαστές.

 

 

Ο Peellaert έχει πειραματισθεί ως ζωγράφος, εικονογράφος, γραφίστας και φωτογράφος. Μέσω των πολλαπλών μέσων που έχει εφαρμόσει, η τέχνη του δημιούργησε μια σκοτεινή πλευρά στο κίνημα της Ποπ Αρτ. Το 1974, το περιοδικό Elle τον αποκάλεσε «ο Μιχαήλ Άγγελος της ποπ», μια απόδειξη της επιδραστικής τέχνης του, η οποία παραμένει σε μεγάλη ζήτηση μέχρι σήμερα.

Αν και δεν είναι επιστήμη, η καλλιτεχνική μεθοδολογία για το εξώφυλλο του άλμπουμ ακολούθησε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδικασία που προέρχεται από ένα τεράστιο αρχείο φωτογραφικού υλικού. Ο Peellaert συγκέντρωσε χιλιάδες φωτογραφίες ροκ προσωπικοτήτων, διασημοτήτων, διάφορα μέρη σώματος και άλλα αντικείμενα πιθανού ενδιαφέροντος. Με τον καιρό αυτό θα εξελισσόταν σε ένα αρχείο εκπληκτικού μεγέθους. Για να προετοιμαστεί για το τελικό έργο τέχνης, ο Peellaert ξεκίνησε δημιουργώντας ένα πρόχειρο σκίτσο της μελλοντικής σύνθεσης και αφού ολοκλήρωσε το περίγραμμα, ο Peellaert ζωγράφισε το φόντο και τα σκηνικά.

Ο Peellaert αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στην έρευνα εικόνων για το έργο τέχνης του. Αυτός και η ομάδα του χτένιζε σχολαστικά το αποθηκευμένο υλικό τους και συγκέντρωσε νέες εικόνες για να χρησιμοποιήσει ως βάση για τις δημιουργίες του. Οι κύριες πηγές έμπνευσης του Peellaert ήταν τα περιοδικά και τα βιβλία που είχε συλλέξει κατά την εποχή της Pop Art. Επιπλέον, έπαιρνε εικόνες από φωτογραφικά πρακτορεία και έβγαζε φωτογραφίες ο ίδιος χρησιμοποιώντας μια κάμερα Polaroid. Όπως πολλοί καλλιτέχνες της εποχής του, ο Peellaert απαθανάτιζε συχνά φωτογραφίες ανθρώπων που γνώριζε, τον εαυτό του, ακόμη και αγνώστους για να προσθέσει στην εκτενή συλλογή του.

Η δημιουργία ενός φωτομοντάζ τόσο περίπλοκου όσο το εξώφυλλο του άλμπουμ «It's Only Rock and Roll» απαιτεί προσεκτική εξέταση πολλών στοιχείων. Ο Βέλγος καλλιτέχνης, γνωστός για την πρωτοποριακή του δουλειά στο είδος, χρησιμοποιεί μια μοναδική τεχνική που περιλαμβάνει την αντικατάσταση των κεφαλιών των θεμάτων του με αυτά άλλων ατόμων, μια διαδικασία που απαιτεί ακριβή κλίμακα για να εξασφαλιστεί ένα συνεκτικό τελικό προϊόν. Αφού συναρμολογηθούν τα διάφορα στρώματα του φωτομοντάζ, ο Peellaert εκτυπώνει τη σύνθεση σε ένα εξειδικευμένο φωτογραφικό χαρτί, ενισχύοντας τη ζωντάνια και την επίδραση των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό οπτικά έργο τέχνης που είναι ταυτόχρονα καινοτόμο και τροφή για σκέψη.

Αυτό το εξώφυλλο του άλμπουμ έχει μια μοναδική ιστορία και τώρα υπάρχει η ευκαιρία να υποβάλετε προσφορά για το πρωτότυπο έργο τέχνης, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του. Οι οπαδοί των Rolling Stones γνωρίζουν καλά τη σημασία αυτού του άλμπουμ και του εμβληματικού εξώφυλλου στην καριέρα του συγκροτήματος. Η ελάχιστη προσφορά ξεκινά από 100.000 δολάρια και προβλέπεται ότι θα φθάσει πάνω από 200.000.

Μπορείτε να κάνετε την προσφορά σας στο παρακάτω link, Gottahaverockandroll.com μέχρι τις 2 Ιουνίου.