Η μουσική είναι ένα ασφαλές λιμάνι, καλή σου ακρόαση με νέα τραγούδια

Εισαγωγή με τους Whatitdo Archive Group και το «The Cashmere Chamber», το δεύτερο single από το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος «Palace of a Thousand Sounds», μπαγλαμάς κιθάρα, κρουστά σε φανκ ρυθμολογίες, συνδυάζονται αβίαστα από την εκ Νεβάδας τετραμελή παρέα του Alexander Korostinsky.

Μεξικό και συναντάμε το τρίο των αδελφών Daniela ''Dany'' (φωνητικά, κιθάρες, πιάνο), Paulina ''Pau'' (τύμπανα, φωνητικά, πιάνο) και Alejandra ''Ale'' Villarreal (μπάσο, πιάνο, δεύτερα φωνητικά) στο Ποπ / ροκ εναλλακτικής αύρας τραγούδι τους, το «More». Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα τρία άλμπουμ με πιο πρόσφατο το περσινό «Error».

Καναδάς και Γερμανία ενώνουν δυνάμεις για το «I Get High» που ακολουθεί. 1978 έλεγε το ημερολόγιο όταν κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ της κυρίας Hagen, αλλά η πολυσυλλεκτική ηχητική της μπογιά της καλά κρατεί εδώ σε συνεργασία με την 42χρονη καναδέζα κυρία Ισκουέι. Το εθιστικό «I Get High» έγραψε και έκανε παραγωγή ο επτά φορές υποψήφιος για GRAMMY Damian Taylor (Björk, The Killers) και ηχογραφήθηκε στην πόλη του Μεξικού συνδέοντας μας έτσι με το προηγούμενο τραγούδι.

Ένας ακόμη υποψήφιος από talent Show, το American idol, αυτή τη φορά, πριν από 13 χρόνια , ο τεξανός κύριος Alex Lambert. Φοράει τις κατάλληλες κάντρι μπότες του και μας χαρίζει το «Riverbank» σιγκλ που προηγήθηκε του πρώτου του EP. Τον Μάρτιο που μας πέρασε εμφανίστηκε στην περιοδεία του Luke Combs.

Αλλαγή πλεύσης με την 22χρονη σκοτσέζα Brooke Combe στο ομότιτλο του ντεμπούτου της άλμπουμ της «Black Is The New Gold» που ηχογραφηθηκε στο Λίβερπουλ. Πολυοργανίστρια εκτός από ερμηνεύτρια, ένα όνομα που αξίζει να το σημειώσετε αν σας αρέσει η μαύρη μουσική. Στην παραγωγή ο James Skelly των Coral.

Η νεαρά από το Νάσβιλ που ακούει στο όνομα Caroline Dare, κινείται στον χώρο της ποπ μουσικής. Κυκλοφόρησε το πρώτο της EP το 2014. Εδώ με το ντουέτο των συντοπιτών της, Robby και Charlie, που κυκλοφορούν μουσική ως Stranger Boy.

Μπλουζ και φανκ μας χαρίζει συνήθως το γκρουπ των Sister Lucille, Kimberly Dill (φωνητικά) και Jamie Holdren (κιθάρα / φωνητικά). Τους ακούμε στο τραγούδι «Ready for the Times to Get Better» με πιο ροκ/ακουστική αισθητική. Έρχεται από το δεύτερο άλμπουμ του γκρουπ από το Μισούρι με τίτλο «Tell The World».

Η 29χρονη βρετανίδα Freya Ridings με την εντυπωσιακή φωνή της έχει γνωρίσει επιτυχία σε Αγγλία, Καναδά, Ελβετία και Αυστραλία ιδιαίτερα με τα τραγούδια της «Lost Without You» και «Castles», το 2017 και το 2019 αντίστοιχα. Εδώ σε ένα δείγμα από το δεύτερό της ανοιξιάτικο άλμπουμ «Blood Orange», εκτός των σιγκλ του, συγκεκριμένα το «I Feel Love». Jalapeno Records και The Allergies συνδέονται στενά. Τους φιλοξενούμε για πολλοστή φορά σε ένα ακόμη συνδυασμό σόουλ, break beats και φανκ, στο «Never Gonna Let Go».

Η λεγόμενη ανεξάρτητη σόουλ από τη σκηνή της Νέας Υόρκης βρίσκει στο πρόσωπο της Iniko έναν από τους πιο ενδιαφέροντες νέους εκφραστές της. Το σιγκλ της «Jericho» είναι ένα από τα τραγούδια που στο τέλος της χρονιάς για το χώρο του θα είναι από τα πιο αξιομνημόνευτες στιγμές. Συνθέτης, παραγωγός και πολυοργανίστρια η 27χρονη τζαμαϊκανής καταγωγής καλλιτέχνης είναι ένα ακόμα νέο όνομα που αξίζει να συντονίζονται στις δουλειές του οι αντένες του ακροατή που ψάχνει.

Άλλη μια γυναικεία παρουσία αυτή τη φορά από την Νάπολη. Το πραγματικό της όνομα Gaia Eleonora Cipollaro, γεννημένη το 1995. Βγάζει μουσική από το 2021, συμμετείχε στο ιταλικό Χ Factor πέρσι συστήνοντας την παρουσία της με ένα δικό της τραγούδι, πράγμα που βρίσκω ενδιαφέρον και σίγουρα δεν είναι σύνηθες. Το «Chill Dans» είναι το πιο πρόσφατο τραγούδι της, ποπ διαμαντάκι με ηλεκτρονική ρυθμολογία που ίσως σας οδηγήσει και σε άλλες στιγμές της, της μουσικής της που ίδια χαρακτηρίζει ως «πολύχρωμη, ένα μείγμα ναπολιτάνικων και αραβικών ήχων».

Ο 37χρονος Andreas Kümmert είναι Γερμανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός που είναι περισσότερο γνωστός για τη νίκη του στην τρίτη σεζόν του The Voice of Germany. Αρκετά από τα τραγούδια που διασκεύασε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού πήγαν στα chart στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Κέρδισε επίσης το Unser Song für Österreich με το τραγούδι «Heart of Stone» κερδίζοντας την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα του στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2015. Ωστόσο, αρνήθηκε την ευκαιρία και τη θέση του πήρε η επιλαχούσα Ann Sophie (τερματίζοντας στην 27η θέση στον τελικό με 0 βαθμούς). Έχει κυκλοφορήσει από το 2012 έξι δίσκους με πιο πρόσφατο το αξιόλογο ροκ/μπλουζ/σόουλ/χαρντ ροκ στιγμών «Working Class Hero» απ’ όπου και το «In It for the Money».

Η τριαντάχρονη αμερικανίδα από την πολιτεία της Μασαχουσέτης Lily Mae Harrington παίρνει τη σκυτάλη στη λίστα με το «The Way That it Goes». Το όνομά της είναι ένας αναγραμματισμός της φίλης της από το γυμνάσιο Meghan Trainor. Ηθοποιός, φωτογράφος, συνθέτρια, τραγουδίστρια, πολυτάλαντη.

Παραμένουμε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες που είναι η καλλιτεχνική βάση της προηγούμενης κυρίας. Εκεί συναντάμε την Miya Folick. Το «Bad Thing» κυκλοφόρησε αρχικά πέρσι αλλά το ξαναβρίσκουμε σε κάθε ένα από τα επόμενα EP της. Η Mitski και ο παραγωγός Andrew Wells συνυπογράφουν τη σύνθεση, αποτέλεσμα ενός hangover της ερμηνεύτριας, σύμφωνα με τα λεγόμενά της για την πηγή της έμπνευσής.

Στην χώρα της τουλίπας κυκλοφόρησε ο δίσκος «Echo Echo», στις 24 Φεβρουάριο. Γραμμένο από τα μέλη του ντουέτου Wann, Bart Wirtz και Emiel van Rijthoven, με τους ίδιους να παίζουν Alto Sax ο πρώτος, πλήκτρα ο δεύτερος και οι δυο μαζί να προσθέτουν πινελιές κρουστών. Συναντήθηκαν καλλιτεχνικά για πρώτη φορά το 2010 και οι nu jazz περιπέτειές τους παίρνουν πλήρη μορφή στο πρώτο τους άλμπουμ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εμείς ακούμε το «Omi».

Μια συμμορία βιρτουόζων παιδιών της σχολής του Miles Davis της εποχής του fusion που δίχασε τον χώρο της παραδοσιακής τζαζ, είναι οι Μ.Ε.Β. γνωστή και ως Miles Electric Band. Το ποιοι βρίσκονται στις τάξεις του «γκρουπ» και το προφίλ τους είναι ένα ωραίο θέμα μιας άλλης στιγμής. Ο αρχηγός της, ο ανιψιός του θρυλικού τρομπετίστα, ο ντράμερ Vincent Wilburn, Jr., ενώνει μουσικούς περιωπής για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία και μοιράζεται την παραγωγή και τα τύμπανα με το τρις φορές βραβευμένο με γκραμι Lenny White. Ο Darryl Jones μέλος της πρώτης μπάντας μετά τους Police, για τον Sting και για δεκαετίες ως μπασίστας περιοδείων των Rolling Stones είναι εδώ επίσης μαζί με τους ομότεχνούς του καλλεσμένους Marcus Miller, Ron Carter και Stanley Clarke. Ο κιθαρίστας των Living Colour, Vernon Reid δίνει το παρών, ενώ ράπερ και dj μπαίνουν στο μπλέντερ αφού ο μεγάλος βιρτουόζος είχε ευλογήσει και αυτό τον χώρο (βλέπε το Doo-Bop του 1992). Το δύσκολο καθήκον της τρομπέτας αναλαμβάνουν διάφοροι μουσικοί, συμπεριλαμβανομένων του πολυγραφέστατου Jeremy Pelt και του εκλιπόντος Wallace Roney. Ο Miles από το υπερπέραν συμμετέχει σε δύο συνθέσεις και έχει επιμεληθεί και το εξώφυλλο του EP.

Οι Winger για επίλογο με το πιο πρόσφατο σιγκλ τους το «It All Comes Back Around». Το κομμάτι είναι ο επίλογος στο έβδομο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, «Seven» που κυκλοφόρησε στις 5 Μαΐου, γιορτάζοντας αισίως τα τριάντα έξι χρόνια δισκογραφικής παρουσίας και την επιστροφή του Paul Taylor (Horowitz). Η παραγωγή του άλμπουμ από τον αρχηγό του γκρουπ, Kip
Winger
που ηχογραφήθηκε στο Νασβίλ.

Η μουσική είναι ένα ασφαλές λιμάνι, καλή σου ακρόαση…

Στο Spotify:

 

Στο Youtube:

Video Url

 

Η Λίστα: 

Καλλιτέχνης

Τίτλος Τραγουδιού

Άλμπουμ/EP/Single

Ημερομηνία Κυκλοφορίας

Whatitdo Archive Group

The Cashmere Chamber

The Cashmere Chamber

24/03/2023

The Warning

MORE

MORE

12/05/2023

iskwē, Nina Hagen

I Get High ft Nina Hagen

I Get High

20/04/2023

Alex Lambert

Riverbank

Rebel Ways

28/04/2023

Brooke Combe

Black Is The New Gold

Black Is The New Gold

21/04/2023

Stranger Boy, Caroline Dare

Phases

Phases

12/05/2023

Sister Lucille

Ready for the Times to Get Better

Tell the World

17/03/2023

Freya Ridings

I Feel Love

Blood Orange

28/04/2023

The Allergies

Never Gonna Let Go

Never Gonna Let Go

21/04/2023

Iniko

Jericho

Jericho

15/04/2023

DADA'

Chill Dans

Chill Dans

07/04/2023

Andreas Kümmert

In It for the Money

Working Class Hero

14/04/2023

Lily Mae Harrington

The Way That it Goes

The Way That it Goes

12/04/2023

Miya Folick

Bad Thing

Mommy

03/03/2023

WAAN

Omi

Echo Echo

24/02/2023

M.E.B.

Mellow Kisses

That You Not Dare To Forget

21/04/2023

Winger

It All Comes Back Around

It All Comes Back Around

06/04/2023