Ο Ice Cube απειλεί να μηνύσει όποιον χρησιμοποιεί ΑΙ για να αναδημιουργήσει τη φωνή του

Instagram @icecube

Ο Ice Cube απείλησε να μηνύσει οποιονδήποτε επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να αναδημιουργήσει τη φωνή του.

Ο 53χρονος ράπερ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι O'Shea Jackson Sr, συμμετείχε σε μια συζήτηση σχετικά με όσους χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να αναδημιουργήσουν ψεύτικα κομμάτια και φωνές καλλιτεχνών.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο podcast Full Send, ο Cube έκανε ξεκάθαρη τη θέση του. «Δεν θέλω να ακούσω ένα AI τραγούδι του Drake», είπε, αναφερόμενος στα τραγούδια του Drake που δημιουργήθηκαν από μία AI και εμφανίστηκαν στο YouTube και στο TikTok τον περασμένο μήνα. «Ναι, δεν θέλω να ακούσω αυτές τις μαλ****.  Ο Drake θα πρέπει να μηνύσει όποιον το έκανε».

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής του podcast, Kyle Forgeard ρώτησε τον Ice Cube τι θα έκανε αν βρισκόταν σε μια παρόμοια κατάσταση. «Θα μηνύσω οποιονδήποτε φτιάξει κάτι τέτοιο και τους ανθρώπους και την πλατφόρμα που το παίζουν», απάντησε. «Είναι σαν ένα sample, καταλαβαίνετε τι εννοώ; Κάποιος δεν μπορεί να πάρει την αρχική σου φωνή και να τη εκμεταλλευτεί χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει. Νομίζω ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι δαιμονική και νομίζω ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα υποστεί τις αντιδράσεις από τους κανονικούς, οργανικούς ανθρώπους».

Τους τελευταίους μήνες, αρκετοί καλλιτέχνες, όπως οι Drake, The Weeknd και Frank Ocean έχουν επηρεαστεί από τραγούδια που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, όπως το κομμάτι του Drake με τον The Weeknd που δημιουργήθηκε από μία AI με τίτλο «Heart on My Sleeve». Το τραγούδι φέρεται να δημιουργήθηκε από έναν χρήστη που ονομάζεται Ghostwriter977 και είχε περισσότερα από 275.000 views στο YouTube και παίχτηκε περισσότερες από 600 χιλιάδες φορές στο Spotify πριν καταργηθεί.