Ο Benedict Cumberbatch θα υποδυθεί τον Pete Seeger στην νέα βιογραφική ταινία για τον Bob Dylan

Wikimedia Commons / RanZag

Ο Benedict Cumberbatch θα υποδυθεί τον θρυλικό folk μουσικό, Pete Seeger στην επερχόμενη βιογραφική ταινία του Bob Dylan.

Η ταινία, με τίτλο «Complete Unknown», σκηνοθετείται από τον James Mangold και πρωταγωνιστεί ο Timothée Chalamet ως Dylan.

Σε μια συνέντευξη στο Deadline, ο Mangold επιβεβαίωσε το casting του Cumberbatch ως Seeger. Ο Seeger είχε σημαντικό αντίκτυπο στη μουσική ανατροφή του Dylan. Ως νέος επίδοξος folk μουσικός, ο Dylan άντλησε έμπνευση από τη μουσική και τον ακτιβισμό του Seeger. Με τη σειρά του, ο Seeger ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του Dylan, βοηθώντας στην διαπραγμάτευση του ντεμπούτου άλμπουμ του με την Columbia Record. Προσκάλεσε επίσης τον Dylan να παίξει στο Newport Folk Festival (όπου ο Seeger ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου).

Το «Complete Unknown» εξιστορεί την αρχή της καριέρας του Dylan κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη. Ο Chalamet θα τραγουδήσει μόνος του και η Monica Barbaro έχει επιλεγεί για να υποδυθεί την Joan Baez, αμερικανίδα τραγουδίστρια της folk κυρίως μουσικής και στιχουργός.

Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη με σενάριο των Mangold και Jay Cocks (Gangs of New York), με τον ίδιο τον Bob Dylan ως εκτελεστικός παραγωγός.