Overmono, πάντα υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγματα να ακούσεις

Είναι εντυπωσιακή η διαφορά του Αγγλικού τσαρτ από το Αμερικάνικο. Στο Αγγλικό, νέοι σχετικά καλλιτέχνες έχουν την δυνατότητα να διακριθούν και να γίνουν γνωστοί κάποια στιγμή στο ευρύ κοινό,

Τόσο ο Tom όσο και ο Ed Russell είχαν καριέρα στη μουσική πριν από τη δημιουργία των Overmono. Ο Τομ έκανε κυρίως σκληρή techno με το όνομα «Truss», και ο Ed ως «Tessela» με ντραμς και μπάσο και κομμάτια εμπνευσμένα από rave, συμπεριλαμβανομένου του «Hackney Parrot» του 2013. Τα αδέρφια είχαν επίσης εμφανιστεί μαζί με το όνομα 'TR/ER' για ένα σύντομο χρονικό διάστημα το 2012. Το ντουέτο άρχισε να παράγει μουσική μαζί το 2015, με το πρώτο τους EP, Arla, να κυκλοφορεί στην XL Recordings το 2016.

Μαζί με την XL, το ντουέτο έχει επίσης κυκλοφορήσει μουσική στη δική τους δισκογραφική, Poly Kicks, που ιδρύθηκε από τον Ed το 2013. 

Το 2021, το ντουέτο κέρδισε το «UK's Best Live Act» στο βραβείο Best of British του DJ Mag.

Οι Overmono έχουν συνεργαστεί συχνά με τον Joy Orbison. Η πρώτη τους κυκλοφορία ως τρίο ήταν με το "Bromley" / "Still Moving" του 2019, που κυκλοφόρησε στην XL Recordings σαν "Joy Overmono". Η δεύτερη κυκλοφορία τους ήταν το 2022 με το "Blind Date", με ένα φωνητικό δείγμα από τον καλλιτέχνη ABRA.

Video Url