4 τραγούδια από την Eurovision στα 10 της Αγγλίας

Τέσσερα τραγούδια από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision μπήκαν στο top 10 του Ηνωμένου Βασιλείου ταυτόχρονα για πρώτη φορά.

Η Loreen με το Tattoo, το οποίο κέρδισε τον διαγωνισμό του 2023 για τη Σουηδία, σημείωσε την υψηλότερη νέα συμμετοχή αυτής της εβδομάδας στο νούμερο δύο.

 

Video Url

 

Το Cha Cha Cha της Φινλανδίας από τον Käärijä, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό, έφτασε στο νούμερο έξι, και έγινε το πρώτο τραγούδι πλήρως φινλανδικής γλώσσας στο chart.

Το I Write a Song από τη Βρετανίδα Mae Muller και το Queen of the Kings από τη Νορβηγίδα Alessandra έφτασε στο νούμερο εννέα και 10.

Video Url

 

Το κομμάτι της Muller είχε κακή απόδοση στον φετινό διαγωνισμό, τερμάτισε στη προτελευταία θέση, αλλά το τραγούδι απολάμβανε ισχυρής υποστήριξης από τους βρετανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

 

 

Η Official Charts Company είπε ότι η τελευταία και μοναδική άλλη φορά που δύο ή περισσότερα τραγούδια της Eurovision βρέθηκαν στο top 10 ταυτόχρονα ήταν το 1982.

Video Url

 

Η Γερμανίδα Nicole ήταν στην κορυφή του chart εκείνη τη χρονιά με το A Little Peace, ενώ οι Bardo του Ηνωμένου Βασιλείου έφτασαν στο νούμερο δύο με το One Step Further

Video Url