Ο Cat Stevens μιλάει για την προέλευση του νέου του σινγκλ, «All Nights, All Days»

Instagram @yusufcatstevens

Ο θρυλικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Cat Stevens κυκλοφόρησε το «All Nights, All Days», το τελευταίο σινγκλ από το επερχόμενο άλμπουμ του, «King of a Land».

Γέρνοντας περισσότερο προς την country rock σε σύγκριση με τα προηγούμενα σινγκλ από το «King of a Land», το κομμάτι επιτρέπει στον Stevens να επιδείξει την ευελιξία του τόσο ως τραγουδοποιός όσο και ως ερμηνευτής. Αναφέρει τους Traveling Wilburys - το εμβληματικό supergroup που αποτελούταν από τους Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison και Tom Petty - ως κύρια επιρροή όταν πρόκειται για τη σύνθεση και τον τόνο της μελωδίας.

«Υπάρχει ένας υπαινιγμός της κιθάρας του George Harrison εδώ - υπάρχει πολύ από αυτό το είδος χαρούμενης μουσικής και μιας αίσθησης που σε ανεβάζει», δήλωσε ο Stevens στο Consequence. «Είμαστε στην εταιρία του George, οπότε αυτό ήταν λογικό».

Όσον αφορά τις θεματικές επιρροές, το τραγούδι γεννήθηκε από ιδέες αληθινής κοινωνικής αλλαγής και πώς επιτυγχάνεται αυτή η αλλαγή. Βασικά φιλοσοφικά και πολιτικά θέματα από βιβλία όπως το Utopia του Thomas More εμφανίζονται μέσα στην απεγνωσμένη αναζήτηση του τραγουδιού για ηθική και καλή θέληση.

«Πώς μπορεί κανείς να επηρεάσει την αλλαγή; Μπορούμε μόνο να το ονειρευόμαστε ή υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε;», εξηγεί. «Λοιπόν, μιλάει για το πεπρωμένο, το οποίο είναι ένα μυστήριο που πρέπει να λύσουμε».

Τα visuals του μουσικού βίντεο είναι γεμάτα από πολιτικά μηνύματα. Μέσω κινουμένων σχεδίων σε στυλ claymation, δύο χαρακτήρες στο στυλ του Harold και Maude διασχίζουν έναν κόσμο κυνικών, κακοπροαίρετων πολιτικών, ενώ στο τέλος όλοι τους κλείνονται στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.

Δείτε το βίντεο για το «All Nights, All Days» του Cat Stevens παρακάτω.

Το «King of a Land» κυκλοφορεί στις 16 Ιουνίου. Η συνέχεια του «Tea for the Tillerman 2» του 2020 περιλαμβάνει επίσης το προηγούμενο σινγκλ, «Take the World Apart».

 

Video Url