Το μοναδικό τραγούδι των Pink Floyd που έφτασε στο νούμερο ένα στα charts

Instagram @pinkfloyd

Στην εποχή τους, οι Pink Floyd έχουν επιτύχει καλλιτεχνικά κατορθώματα που έχουν γίνει θρυλικά. Είτε πρόκειται για τη σύλληψη κάποιας από τις πιο άγριες ψυχεδέλειες της δεκαετίας του 1960 κατά τη διάρκεια της περιόδου με τον Syd Barrett, είτε για το mastering του concept άλμπουμ, The Dark Side of the Moon του 1973, η μπάντα έχει μια ξεχωριστή καριέρα. 

Πιέζοντας τους εαυτούς τους, τόσο στο στούντιο όσο και στις ζωντανές τους εμφανίσεις, το μυστικό όπλο των Pink Floyd ήταν πάντα η επιθυμία τους να συνεχίσουν να κινούνται μπροστά, κυκλοφορώντας άλμπουμ – ορόσημα στην παγκόσμια ροκ σκηνή. Όπως είναι φυσικό, η συζήτηση για το καλύτερο άλμπουμ τους μαίνεται εδώ και δεκαετίες, με τους συνήθεις ύποπτους να είναι το Dark Side of the Moon, το Wish You Were Here ή το The Wall

Η επιρροή τους αποδεικνύεται ξεκάθαρα, όταν μια σειρά καλλιτεχνών όπως οι Radiohead, οι Smashing Pumpkins, ο David Bowie και οι Queen, τους θεωρεί ήρωες και φαίνεται αδιανόητο το γεγονός ότι μόνο ένα τραγούδι τους έφθασε στο νούμερο ένα των charts.

Και από όλα τους τα κομμάτια τους, το επηρεασμένο από την ντίσκο «Another Brick in the Wall, Part 2» κατέχει αυτή την διάκριση. Έχοντας όλα τα απαραίτητα συστατικά, το τραγούδι έφθασε στην κορυφή των single charts σε δεκατέσσερις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ έχει πουλήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

Δείχνοντας πώς το συγκρότημα είχε πάντα επαφή με τον μουσικό κόσμο καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας τους – που τους οδήγησε στο να απολαμβάνουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από πολλούς συναδέλφους τους από τη δεκαετία του 1960 – ήταν ο παραγωγός Bob Ezrin που πρότεινε να φλερτάρουν με στοιχεία ντίσκο στο κομμάτι, ένα δημοφιλές είδος εκείνη την εποχή. Διαισθανόμενοι ότι έβλεπε κάτι, οι Pink Floyd άκουσαν τη συμβουλή του.

Ο Gilmour θυμάται: «Ο Ezrin μας πρότεινε να πάμε σε μερικά κλαμπ και να ακούσουμε τι συμβαίνει με τη μουσική της ντίσκο. Έτσι αναγκαστήκαμε να βγούμε έξω και ακούσαμε δυνατά, μπάσα τύμπανα και άλλα πράγματα και σκεφτήκαμε πόσο απαίσια ήταν. Μετά επιστρέψαμε και προσπαθήσαμε να μετατρέψουμε ένα από τα κομμάτια μας σε κάτι παρόμοιο ώστε να είναι πιασάρικο».

Ακούστε το κομμάτι παρακάτω.

 

Video Url