Το TikTok ανακοινώνει το «Πρόγραμμα Impact Artist» επεκτείνοντας την μουσική του βιβλιοθήκη

Το TikTok ανακοίνωσε επίσημα το «Πρόγραμμα Impact Artist», επεκτείνοντας ουσιαστικά την εμπορική, μουσική βιβλιοθήκη του με περισσότερα από ένα εκατομμύριο τραγούδια και ήχους από ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Το TikTok αναφέρει ότι το 88 τοις εκατό της βάσης χρηστών του δηλώνει ότι ο ήχος είναι απαραίτητος για την εμπειρία TikTok, ενώ το 68 τοις εκατό θυμάται καλύτερα ένα επώνυμο προιόν, όταν τα βίντεό τους συνοδεύονται από τραγούδια που τους αρέσουν.

Ως αποτέλεσμα, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να χρησιμοποιούν καλύτερα το TikTok, η εταιρεία ανακοίνωσε την Εμπορική Μουσική Βιβλιοθήκη (CML), μια «προκαθαρισμένη» παγκόσμια μουσική βιβλιοθήκη με σκοπό να διευκολύνει περισσότερο τις εταιρίες, ώστε να βρίσκουν την κατάλληλη μουσική για να προσθέσουν στο περιεχόμενό τους στο TikTok.

Η CML συνδέει τις εταιρίες με περισσότερα από ένα εκατομμύριο τραγούδια και ήχους από ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες «για να τους βοηθήσει να γίνουν εύκολα και γρήγορα καινοτόμοι αφηγητές και να προσελκύσουν νέο κοινό με νέους και εκπληκτικούς τρόπους».

Για το σκοπό αυτό, η CML του TikTok αποκάλυψε το Πρόγραμμα Artist Impact, φέρνοντας ακόμη περισσότερη μουσική από παγκόσμιους καλλιτέχνες στην πλατφόρμα, παρέχοντας πιο σημαντικές ευκαιρίες σε καλλιτέχνες και εταιρίες να συνεργαστούν. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να δημιουργούν έσοδα από τη μουσική τους στο TikTok, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να την χρησιμοποιούν στο περιεχόμενό τους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το TikTok στην Εμπορική Μουσική Βιβλιοθήκη του, καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δημιουργήσει νέες και συναρπαστικές ευκαιρίες συγχρονισμού για όλους τους καλλιτέχνες και θα επιτρέψει στη μουσική τους να προσεγγίσει νέο και υπάρχον κοινό παγκοσμίως», λέει ο Pete Beck, διευθυντής της εταιρίας Sync η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του cloud.