Οι King Gizzard and the Lizard Wizard μοιράζονται το Gila Monster από το νέο τους άλμπουμ PetroDragonic Apocalypse

Instagram @kinggizzard

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι King Gizzard and the Lizard Wizard ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο PetroDragonic Apocalypse - Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation. Τώρα, μοιράζονται περισσότερες λεπτομέρειες για το δίσκο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου, και αποκάλυψαν το πρώτο του σινγκλ, Gila Monster.

Το PetroDragonic Apocalypse είναι ένα διπλό άλμπουμ επτά κομματιών. Θεματικά, είναι για «την ανθρωπότητα και είναι για τον πλανήτη Γη, αλλά είναι επίσης για μάγισσες, δράκους και άλλα παρόμοια», όπως το θέτει ο αρχηγός των King Gizzard, Stu Mackenzie, ενώ ηχητικά θυμίζει το thrash metal του Infest The Rats’ Nest από το 2019.

«Όταν φτιάξαμε το Rats’ Nest, έμοιαζε πειραματικό», είπε ο Mackenzie. «Αυτή είναι η μουσική με την οποία μεγαλώσαμε μερικοί από εμάς, αλλά δεν είχαμε ποτέ τα κότσια ή την αυτοπεποίθηση να παίξουμε με αυτό τον τρόπο, οπότε ας το δώσουμε μια ευκαιρία και να δούμε τι θα συμβεί. Και όταν φτιάξαμε αυτό το άλμπουμ αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο μας πήρε τόσο καιρό να το κάνουμε. Είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζεις αυτή τη μουσική και αυτά τα τραγούδια λειτουργούν τόσο καλά όταν τα παίζουμε live. Πάντα είχαμε στο μυαλό μας να κάνουμε άλλο έναν metal δίσκο».

 

 

Οι King Gizzard προσέγγισαν το PetroDragonic Apocalypse παρόμοια με μια από τις πιο πρόσφατες δουλειές τους, το  Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms and Lava. «Ολοκληρώναμε ένα τραγούδι την ημέρα και μπήκαμε στο στούντιο χωρίς riffs, χωρίς μελωδίες, χωρίς ιδέες και ξεκινήσαμε από το μηδέν. Και τζαμάραμε, ηχογραφήσαμε τα πάντα και συνδυάσαμε, ότι είχαμε», εξήγησε ο Mackenzie. «Είχα σκιαγραφήσει την ιστορία που θα έλεγαν τα τραγούδια και την είχα μοιράσει σε επτά τίτλους τραγουδιών, με μια σύντομη παράγραφο για το τι θα συνέβαινε σε κάθε τραγούδι».

Το βασικό σινγκλ, Gila Monster συνοδεύεται από ένα μουσικό βίντεο του σκηνοθέτη μουσικών βίντεο κλιπ, SPOD, ο οποίος είπε σε μια δήλωση: «Ήθελα να γυρίσω το Lord of the Rings 4, αλλά και να κάνω ένα βιντεοπαιχνίδι, γι 'αυτό αναμίξα και τα δύο και κατέληξα σε αυτό το μαγευτικό ταξίδι για την αλήθεια και τη δύναμη σε έναν καταραμένο κόσμο. Ανέμειξα τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια, μοντελοποίηση και ζωντανά πλάνα σε ένα πρόγραμμα δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών για να δημιουργήσω αυτό το υπέροχο ταξίδι ανθρώπου και θηρίου».  Δείτε παρακάτω το κλιπ.

 

Video Url