Στην δημοσιότητα το playlist του Ryuichi Sakamoto που δημιούργησε για την δική του κηδεία

Instagram @skmtgram

Πριν πεθάνει στα τέλη Μαρτίου, ο αείμνηστος Ιάπωνας συνθέτης και πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής, Ryuichi Sakamoto συνέθεσε μια λίστα αναπαραγωγής κομματιών για να παιχτούν στη δική του κηδεία. Τώρα, η διοίκηση του Sakamoto μοιράστηκε αυτό το τελευταίο playlist, με τον απλό τίτλο «κηδεία».

«Θα θέλαμε να μοιραστούμε τη λίστα αναπαραγωγής που ο Ryuichi είχε καταρτίσει ιδιωτικά για να παιχτεί στη δική του κηδεία για να συνοδεύσει το δικό του θάνατο», έγραψε η ομάδα του Sakamoto σε ένα συνοδευτικό μήνυμα. «Ήταν πραγματικά ένα με τη μουσική μέχρι το τέλος».

 

 

Ξεκινώντας με ένα κομμάτι 11 λεπτών από τον συχνό συνεργάτη του Sakamoto, Alva Noto, το playlist των 33 τραγουδιών περιλαμβάνει κλασική μουσική από τους Johann Sebastian Bach, Claude Debussy και Maurice Ravel. Περιλαμβάνει επίσης το έργο των διάσημων συνθετών ταινιών  Ennio Morricone και Nino Rota, τζαζ μουσική από τους Bill Evans Trio και τον «Ορφέα» του David Sylvian στο οποίο συμμετείχε ο ίδιος ο Sakamoto στο πιάνο και στο συνθεσάιζερ. Το playlist κλείνει με το «Breath» της Laurel Halo, το οποίο δημιουργήθηκε για το soundtrack του ντοκιμαντέρ, Possessed.

 

 

Ο Sakamoto διαγνώστηκε με καρκίνο του ορθού το 2021 και αποκάλυψε ότι είχε φτάσει στο τέταρτο στάδιο το 2022. Το τελευταίο του σόλο άλμπουμ, «12», κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ  ένα άλμπουμ αφιέρωμα που περιλαμβάνει διασκευές από τον κατάλογο του Sakamoto από τους Thundercat, Devonté Hynes, Hildur Guðnadóttir και άλλους κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2022.