Οι Tenacious D κυκλοφόρησαν το πρώτο τους original τραγούδι μετά από πέντε χρόνια

Instagram @tenaciousd

Οι Tenacious D επέστρεψαν. Ο Jack Black και ο Kyle Gass κυκλοφόρησαν το «Video Games», το πρώτο τους νέο τραγούδι από το 2018. Το τραγούδι που βασίζεται στο banjo είναι μια ωδή στα… βιντεοπαιχνίδια. Έρχεται με ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία του Adam Paloian (SpongeBob SquarePants και The Cuphead Show) και του Chris O'Neill.

Στο κλιπ διάρκειας ενάμιση λεπτού, ο Black και ο Gass ταξιδεύουν στους κόσμους διαφόρων βιντεοπαιχνιδιών, όπως το Super Mario Bros, το Sonic the Hedgehog, το Fallout 4, το Red Dead Redemption 2 και άλλα.

«Το κομμάτι έχει να κάνει για το πώς κάποια στιγμή μεγαλώνεις και αφήνεις πίσω σου τα παιδικά πράγματα…», λέει το δίδυμο. «Αλλά, συνειδητοποιώντας ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι κάτι περισσότερο από ανόητες ασχολίες… στην πραγματικότητα μπορούν να είναι μια αληθινή έκφραση τεράστιων ιδεών που ανήκουν στο πάνθεον των μεγάλων έργων τέχνης. Είναι καιρός κάποιος να υπερασπιστεί την τιμή και την ακεραιότητα αυτού του τολμηρού νέου ορίζοντα. Και το καλύτερο συγκρότημα στον κόσμο που μπορεί να το κάνει αυτό είναι οι Tenacious D».

Σε μια δήλωση του σκηνοθέτη, ο Paloian είπε ότι ήταν διασκεδαστικό «να ρίχνω τους χαρακτήρες του Jack και του Kyle σε διαφορετικούς κόσμους βιντεοπαιχνιδιών. Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε κάθε πλάνο στριμώχνοντας στιγμιότυπα και αναφορές σε κλασικά παιχνίδια από την παιδική μας ηλικία».

Οι Tenacious D ξεκίνησαν την περιοδεία τους την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Ορλεάνη πριν κατευθυνθούν στην Φλόριντα. Τον Ιούνιο, το ντουέτο θα διασχίσει τον Ατλαντικό για μια σειρά από ευρωπαϊκές εμφανίσεις.

 

Video Url