Το ραδιόφωνο AM θεωρείται απαρχαιωμένο από αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Ford, BMW και Tesla, οι οποίες δεν θα διαθέτουν πλέον τη βασική επιλογή χαμηλών συχνοτήτων στα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων τους.
Σύμφωνα με την Washington Post, η απόφαση να καταργηθεί η πρόσβαση στο ραδιόφωνο AM επηρεάστηκε από την έλλειψη ενδιαφέροντος των οδηγών, καθώς και από μια ιδιορρυθμία με τους ηλεκτρικούς κινητήρες που διαταράσσει το σήμα του. Οι BMW, Mazda, Polestar, Rivian, Tesla, Volkswagen και Volvo έχουν ήδη αφαιρέσει τη δυνατότητα από τα ηλεκτρικά οχήματά τους, ενώ η Ford ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη σταδιακή κατάργηση, τόσο στα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα όσο και στα βενζινοκίνητα.
Εν τω μεταξύ, αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Nissan, η Toyota και η Honda είναι υπέρ της χρησιμοποίησης του ραδιοφώνου ΑΜ, υπερασπιζόμενοι τη πρόσβαση σε τοπικά ρεπορτάζ καθώς και κρίσιμες ζωντανές ενημερώσεις κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.
Η πρόσφατη απόφαση της Ford υποστηρίχθηκε από στοιχεία της εταιρείας που ανέφεραν ότι το ραδιόφωνο AM αντιπροσώπευε λιγότερο από το 5 τοις εκατό της ακρόασης στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, η National Association of Broadcasters εκτίμησε ότι 82 εκατομμύρια Αμερικανοί ακόμη ακούν σταθμούς AM κάθε μήνα.
Μια πρόσφατη μελέτη ανάλυσης δεδομένων ακροατών από την Edison Research αναιρεί επίσης τον ισχυρισμό ότι το κοινό του ραδιοφώνου είναι γερασμένο δημογραφικά, καθώς οι ακροατές Gen-Z φαίνεται ότι εξακολουθούν να επιλέγουν τακτικά επιλογές ραδιοφώνου AM και FM.
Η Edison διαπίστωσε επίσης ότι τόσο το FM όσο και το ΑΜ ραδιόφωνο εξακολουθούν να κατέχουν το 60 τοις εκατό της ακρόασης στο αυτοκίνητο, ακολουθούμενα από το δορυφορικό ραδιόφωνο SiriusXM στο 16 τοις εκατό και τη μουσική από το τηλέφωνο του οδηγού στο 7 τοις εκατό, ενώ τα podcast και τα μουσικά βίντεο του YouTube έχουν το καθένα από 4 τοις εκατό.