Οι Aerosmith εγκαταλείπουν τα live μετά από 50 χρόνια, με την τελευταία τους περιοδεία, Peace Out Tour

Instagram @aerosmith

«It’s not goodbye. It’s PEACE OUT» ανακοίνωσε το συγκρότημα τη Δευτέρα.

Οι Aerosmith ανακοίνωσαν ότι δεν θα ξαναπαίξουν live ξανά  – μετά από μια τελευταία περιοδεία 40 εμφανίσεων.

«Μετά από 50 χρόνια, 10 παγκόσμιες περιοδείες και παίζοντας για πάνω από 100 εκατομμύρια θαυμαστές, ήρθε η ώρα για μια τελευταία εμφάνιση», ανέφερε μια ανακοίνωση της μπάντας την Δευτέρα.

 

 

«It’s not goodbye. It’s PEACE OUT. Οι υπόλοιποι μουσικοί του συγκροτήματος Steven Tyler, Joe Perry, Tom Hamilton και Brad Whitford συμπλήρωσαν σε κοινή δήλωση. «Ετοιμαστείτε και ελάτε, θα έχετε την καλύτερη παράσταση της ζωής μας».

Εν τω μεταξύ, ο ντράμερ Joey Kramer θα απουσιάζει στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία για να «εστιάσει την προσοχή του στην οικογένεια και την υγεία του». Με την απουσία του Kramer, το συγκρότημα πρόσθεσε ότι «η θρυλική παρουσία του πίσω από το drum kit θα μας λείψει πολύ».

Το συγκρότημα ανακοίνωσε επίσης τις ημερομηνίες για την περιοδεία με το όνομα Peace Out που ξεκινά στις 2 Σεπτεμβρίου στη Φιλαδέλφεια. Η περιοδεία των 40 συναυλιών, η οποία περιλαμβάνει μια στάση στη γενέτειρα του συγκροτήματος, τη Βοστώνη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιανουαρίου στο Μόντρεαλ.

 

 

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα», είπε ο κιθαρίστας Joe Perry. Ο Perry πιστεύει ότι η ώρα να πει αντίο είναι τώρα, ειδικά με κάθε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος να έχει ξεπεράσει την ηλικία των 70 ετών. Ο Tyler, 75, είναι ο μεγαλύτερος στο γκρουπ.

«Είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια που είμαστε εδώ έξω», είπε ο Perry. «Ποτέ δεν ξέρεις πόσο ακόμα θα είναι όλοι υγιείς για να το κάνουν αυτό.  Έχει περάσει καιρός από τότε που κάναμε μια πραγματική περιοδεία. Κάναμε αυτό το live στο Βέγκας, το οποίο ήταν υπέροχο. Ήταν διασκεδαστικό, αλλά είμαστε κάπως ανυπόμονοι να επιστρέψουμε στο δρόμο».

Ο Tyler και ο Perry είπαν ότι το συγκρότημα ανυπομονεί να ξεθάψει κομμάτια από τον κατάλογό τους που περιλαμβάνει κλασικά ροκ τραγούδια  όπως τα Crazy, Janie's Got a Gun και Livin' on the Edge.

Με τα χρόνια, οι Aerosmith, οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 1970, έχουν συγκεντρώσει τέσσερα βραβεία Grammy, με το συγκρότημα να κάνει την συνεργασία της χρονιάς το 1986 διασταυρώνοντας τη ροκ και τη χιπ-χοπ μαζί με τους Run-DMC για το τραγούδι Walk This Way.

«Ανοίγουμε το Pandora’s Box για τελευταία φορά για να παρουσιάσουμε στους θαυμαστές μας την περιοδεία Peace Out», δήλωσε ο Tyler σε μια δήλωση στο Associated Press. Η αναφορά του στο Pandora's Box αναφέρεται στη συλλογή τριών δίσκων του 1991 των Aerosmith που κάλυψε το έργο του συγκροτήματος από τη δεκαετία του 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

 

Video Url