Ο Jonny Greenwood των Radiohead και ο Dudu Tassa κυκλοφορούν νέο μουσικό βίντεο

Ο συνιδρυτής των Radiohead, Jonny Greenwood και ο ισραηκινός μουσικός, Dudu Tassa, κυκλοφόρησαν ένα live βίντεο για το νέο τους τραγούδι, «Ya Mughir al-Ghazala». Στο σινγκλ συμμετέχει ο Ιρακινός τραγουδιστής Karrar Alsaadi και πρόκειται να συμπεριληφθεί στο επερχόμενο άλμπουμ του ντουέτου, Jarak Qaribak, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουνίου μέσω της World Circuit.

Στο νέο βίντεο, ο πολυτάλαντος Greenwood χειρίζεται τον ρυθμό με μια κιθάρα telecaster και συνοδεία drum machine, ενώ ο Dudu Tassa δείχνει τις ικανότητές του στο μπάσο. Εμφανίζονται επίσης ο Ariel Qassis στο κανονάκι, ο Yaniv Taichman στο ούτι, ο Ben Dagovitch στο ρεκ, ο Oded Aloni στο τουμπερλέκι, ο Sefi Zisling στο κορνέ, ο Yuval Peleg στην τρομπέτα και ο Maayan Milo στο τρομπόνι. Εν τω μεταξύ, οι Tamar Shawki, Ariel Qassis, Dema Kablan και Jameel Faris είναι στα δεύτερα φωνητικά.

«Αυτό το τραγούδι προέρχεται από την Υεμένη, τη χώρα καταγωγής του πατέρα μου και ο Karrar είναι από τη Βαγδάτη, την πατρίδα της μητέρας μου», είπε ο Dudu σε μια πρόσφατη δήλωση Τύπου σχετικά με το τραγούδι. «Συνάντησα τον Karrar στη Βιέννη και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πόση ομορφιά, πολιτισμός και ανθρωπιά μας λείπει ενώ είμαστε απασχολημένοι να τονίζουμε τις διαφορές, τα σύνορα και τους περιορισμούς. Κάπως έτσι, μαζί με τον Jonny, άρχισε να διαμορφώνεται η ιδέα για ολόκληρο αυτό το άλμπουμ, μέσα από την ιδέα να ξεπερνάς τα σύνορα και να αναζητάς συνδέσεις και όχι διαφορές».

Ο Greenwood και ο Tassa ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ τον Απρίλιο, καθώς κυκλοφόρησαν το βασικό τους single με τον Rashid Al Najjar, «Ashufak Shay». Το νέο ντουέτο θα εμφανιστεί στο Pitchfork Music Festival στο Hackney Church την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, απολαύστε αυτό το όμορφο απόσπασμα της ζωντανής εκπομπής.

 

Video Url