Ο Noel Gallagher κατηγορεί τα «Φιλαράκια» και την κουλτούρα του καφέ για την πτώση στις μουσικές πωλήσεις

Instagram @themightyi

Ο 55χρονος frontman των High Flying Birds, ο οποίος αυτή τη στιγμή προωθεί το τελευταίο του σόλο άλμπουμ «Council Skies», παρατήρησε ότι η μόδα των ακριβών καφέ συνέβαλε στην κατάρρευση της κουλτούρας, καθώς οδηγεί τους ανθρώπους να συζητάνε για «ανοησίες» και να ξοδεύουν χρήματα σε πανάκριβα φαγητά και ροφήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν για να υποστηρίξουν τους καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με την Daily Star, είπε: «Τους βλέπεις να κάθονται με τα πουλοβεράκια τους πίνοντας ακριβούς καφέδες και να λένε ανοησίες. Από τότε που τα καφέ άρχισαν να ανοίγουν παντού, ο πολιτισμός έχει εξαφανιστεί. Ο κόσμος τρομάζει που πρέπει να πληρώσει για να ακούσει μουσική. Αλλά, 20 δολάρια για δύο καφέδες, κανένα πρόβλημα. Δεν έχουν την εγκεφαλική ικανότητα για να το επεξεργαστούν».

«Νιώθω ότι η άρνηση να πληρώσει κανείς για μουσική, ήρθε αφού ο κόσμος το συνήθισε. Ίσως φταίει ότι συνήθισαν να ξοδεύουν πολλά σε εμπορεύματα που θυμίζουν πολιτισμό –όπως ο καφές– και μετά άλλαξαν τις οικονομικές τους προτεραιότητες. Ή ίσως φταίει ότι, ξαφνικά, η μουσική ήταν δωρεάν. Κατηγορώ τα Φιλαράκια για την άνοδο του καφέ. Καθισμένοι με πουλόβερ πίνοντας υπερτιμημένο καφέ και μιλώντας για ανοησίες».

Όταν ρωτήθηκε πως ερμηνεύει ο ίδιος το πνεύμα του ροκ εν ρολ, ο Noel είπε: «Για μένα, είναι ελευθερία σκέψης. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ. Δεν πρόκειται για το δερμάτινο μπουφάν και το Jack Daniels, αν και αυτό πάντα βοηθάει. Το ροκ εν ρολ για μένα αφορούσε τους Led Zeppelin και τους Beatles και τους Stones και τους Sex Pistols. Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90, οι άνθρωποι άρχισαν να παράγουν μαζικά μπλουζάκια περιοδείας Rolling Stones 1971 και μπλουζάκια MC5. Και οι άνθρωποι άρχισαν να λένε: Αυτό είναι το ροκ εν ρολ, σωστά; Και κάπως έτσι έχασε το νόημά του».