Δείτε το επίσημο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Have You Got It Yet?» για τον Syd Barrett των Pink Floyd

Ένα ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό ιδρυτή των Pink Floyd, Syd Barrett, «Have You Got It Yet? The Story of Syd Barrett and Pink Floyd», βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βόρειας Αμερικής στα τέλη Ιουνίου. Μπορείτε να δείτε παρακάτω το επίσημο τρέιλερ που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Σε σκηνοθεσία του Roddy Bogawa και του αείμνηστου καλλιτέχνη εξωφύλλων, Storm Thorgerson, το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή και τον χρόνο του Barrett στους Pink Floyd. Τα μέλη του συγκροτήματος, David Gilmour, Nick Mason και Roger Waters έδωσαν συνεντεύξεις για την ταινία, καθώς και εκείνοι που ήταν πιο κοντά στον Barrett κατά τη διάρκεια της ζωής του, όπως οι αρχικοί μάνατζερ του συγκροτήματος Peter Jenner και Andrew King.

Ο Barrett είναι μια φιγούρα που εδώ και καιρό καλύπτεται από μυστήριο, καθοδηγώντας τους Pink Floyd στις πρώτες μέρες τους ως αρχηγός της μπάντας και βασικός συνθέτης. Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος το 1967, «The Piper at the Gates of Dawn» θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ψυχεδελικούς δίσκους όλων των εποχών, αν και τα ψυχολογικά προβλήματα του Barrett θα τον οδηγούσαν στην πρόωρη αποχώρησή του από το συγκρότημα, το οποίο έφτασε στην κορυφή της δημοτικότητας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και μετά.

Ήταν ο Thorgerson – που γνώριζε τον Barrett από την παιδική του ηλικία και συνέχισε να σχεδιάζει πολλά από τα εξώφυλλα των Pink Floyd – που θεώρησε ότι η πλήρης ιστορία του Barrett έπρεπε να ειπωθεί μετά τον θάνατο του τραγουδιστή το 2006.

«Κατά τη διάρκεια της ζωής του Syd, ο Thorgerson και οι Floyd τον προστάτευαν έντονα», παρατήρησε ο Robert Truman, ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας παραγωγής ταινιών, A Cat Called Rover. «Ο Thorgerson αρνιόταν όλες τις συνεντεύξεις για αυτόν και δεν μου έλεγε τίποτα για τη ζωή του Syd. Μετά τον θάνατο του Syd, ο Thorgerson σε συζήτηση με τον Roddy Bogawa και τον Dan Abbott θεώρησε ότι θα έπρεπε να κάνει την ταινία, έχοντας γνωρίσει τον Syd από τα σχολικά χρόνια, με τον Roddy να σκηνοθετεί. Ο Thorgerson γνώριζε καλά όλους τους ανθρώπους στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του Syd και η ταινία θα είναι ένα καλειδοσκόπιο εντυπώσεων και μια πιο ακριβής εικόνα του Syd».

Ο σκηνοθέτης Bogawa δήλωσε: «Ήταν ο Syd απλώς άλλο ένα θύμα ναρκωτικών; Υπέφερε από αδιάγνωστη ψυχική πάθηση; Ή μήπως αντιπαθούσε την προσοχή και τη φήμη καθώς η διασκέδαση μετατράπηκε σε αγγαρεία; Αν και δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις, υπάρχει η αίσθηση από όλους γύρω από τον Syd ότι κάτι πήγε τρομερά στραβά. Το ντοκιμαντέρ είναι μια καταγραφή και ένα μωσαϊκό των δημιουργικών και καταστροφικών παρορμήσεων του Barrett, της σαγηνευτικής παρουσίας και απουσίας του — ένα πορτρέτο του πολύπλοκου παζλ που ήταν η ζωή του».

Το Have You Got It Yet?  θα κάνει πρεμιέρα στον κινηματογράφο, Everyman King's Cross στο Λονδίνο σήμερα στις 27 Απριλίου, ενώ θα κυκλοφορήσει κανονικά στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Μαΐου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Βόρεια Αμερική στα τέλη Ιουνίου. 

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ και να δείτε ολόκληρη την αφίσα της ταινίας.

Video Url