Ποιο τραγούδι επέλεξε ο Noel Gallagher των Oasis ως το αγαπημένο του από τους Radiohead

Instagram @radiohead

Στο απόγειο της άνθησης της Britpop στην δεκαετία του 1990, οι Radiohead και οι Oasis φαινόταν να καταλαμβάνουν τα αντίθετα άκρα του φάσματος. Ενώ οι Radiohead απέρριψαν τα φώτα της δημοσιότητας, τα αδέλφια Gallagher άρμεξαν την φήμη τους όσο περισσότερο μπορούσαν – απολαμβάνοντας δόξα, πλούτο και την καταξίωση του να είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον πλανήτη.

Στη σκηνή και στο στούντιο, τα δύο συγκροτήματα ήταν εντελώς διαφορετικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμούσαν ο ένας τη δουλειά του άλλου. Μάλιστα, ο Noel Gallagher αποκάλυψε κάποτε το αγαπημένο του τραγούδι των Radiohead.

Το 2015, το διάσημο μουσικό site, Stereogum ζήτησε από 33 μουσικούς να ονομάσουν τα αγαπημένα τους κομμάτια των Radiohead. Ο J Mascis από τους αμερικάνους Dinosaur Jr. επέλεξε το «Black Star» από το άλμπουμ The Bends, ενώ ο Wayne Coyne των The Flaming Lips διάλεξε το «There, There» από το Hail To The Thief. Ο Noel Gallagher ομολόγησε ότι του άρεσε περισσότερο το The Bends: «Μου αρέσει το The Bends», είπε. «Θυμάμαι ότι το αγόρασα όταν βγήκε. Θυμάμαι το Fake Plastic Trees να με τινάζει όταν το άκουσα για πρώτη φορά. Εκείνη την περίοδο έγραφα κομμάτια όπως το Champagne Supernova και το Don’t Look Back In Anger και ήταν στην  ίδια φάση, ξέρετε τι εννοώ; Οπότε ένιωθε ήδη οικείο».

«Είναι απλά ένα υπέροχο τραγούδι. Μακάρι μόνο να έγραφαν περισσότερα τραγούδια όπως αυτό», πρόσθεσε ο Gallagher. «Ω, έχουν κάνει πολλά υπέροχα πράγματα. Αυτό που λέγεται Karma Police είναι υπέροχο. Δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με τους τίτλους τους. Ακούστε, είναι ένα πολύ καλό συγκρότημα με έναν πολύ καλό τραγουδιστή. Τους έχω δει ζωντανά και είναι υπέροχοι».

Ο Gallagher συνέχισε να επαινεί τον κιθαρίστα των Radiohead και πλέον διάσημο συνθέτη ταινιών, Jonny Greenwood. «Ο Jonny είναι ένας από τους αγαπημένους μου μουσικούς. Νομίζω ότι είναι ιδιοφυΐα», είπε ο Noel. «Την τελευταία φορά που τους είδα, στο Coachella, είχα μια σωματική αντίδραση απέναντί τους, όπου δεν μπορούσα να είμαι στον ίδιο χώρο με αυτούς όσο έπαιζαν».

Μπορείτε να ακούσετε το Fake Plastic Trees παρακάτω.

 

Video Url