Nikki Sixx: Ο Mick Mars είναι «λίγο μπερδεμένος» και «του ευχόμαστε τα καλύτερα»

Ο Nikki Sixx των Mötley Crüe μίλησε για την νομική κόντρα που αφορά τον μακροχρόνιο κιθαρίστα του συγκροτήματος Mick Mars.

Σε μια νέα συνέντευξη στο Planet Rock, ο Sixx υποστήριξε τον πρόσφατο ισχυρισμό του μάνατζερ του συγκροτήματος Άλεν Κόβατς ότι ο Mars υφίστατο κακοποίηση ηλικιωμένων από τους νομικούς εκπροσώπους του. Σύμφωνα με το Sixx, οι Crüe δεν εκφράζουν κακή διάθεση για τον Mars, αλλά προσπαθούν να προχωρήσουν με τα τρέχοντα σχέδια που περιλαμβάνουν την παγκόσμια περιοδεία τους για το 2023  και ηχογράφηση νέων τραγουδιών μαζί με τον αντικαταστάτη του Mars, John 5.

«Είναι μια ωραία φάση [για τους Mötley Crüe] που μας ενέπνευσε να συνθέσουμε», είπε ο Sixx. «Αγαπάμε την ιστορία μας, είμαστε πολύ περήφανοι για όλα όσα έχουμε κάνει. Πάντα υποστηρίξαμε πραγματικά τον Mick, ανεξάρτητα από το τι περνούσε. Είμαστε απλά ευχαριστημένοι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε».

Ο Mick Mars πάσχει ήδη από τα 27 του χρόνια από αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα (Α. Σ.), μια χρόνια, φλεγμονώδης μορφή αρθρίτιδας που επηρεάζει κυρίως τη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη.

Ο Sixx συνέχισε, αναφερόμενος στην πρόσφατη μήνυση του Mars κατά του συγκροτήματος : «Αν ένα μέλος μιας μπάντας σου πει ότι δεν μπορεί να κάνει περιοδεία για λόγους υγείας, έχεις δύο επιλογές: Θα μπορούσαμε να παραιτηθούμε ως συγκρότημα (μετά από 42 χρόνια δουλειάς). Ή θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλον και να πούμε, "Τελειώσαμε τώρα;" Βρισκόμαστε πραγματικά στο απόγειο και κατανοούμε τα προβλήματα υγείας [του Mick]. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και γνωρίζουμε ότι είναι λίγο μπερδεμένος και παραπλανάται από τους εκπροσώπους του αυτή τη στιγμή. Αλλά πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο γιατί είμαστε εδώ».

Οι Crüe δεν έχασαν χρόνο μετά την αποχώρηση του Mars, ανακοινώνοντας αμέσως την προσθήκη του John 5 στη θέση του. Στη συνέχεια ο Mars μήνυσε το συγκρότημα για μερίδια κέρδους, ισχυριζόμενος ότι παρά την αποχώρησή του από την περιοδεία είχε σχεδιαστεί να παραμείνει μέλος του συγκροτήματος. Ο καυγάς συνεχίζεται στα μέσα ενημέρωσης με άσχημες κατηγορίες να γίνονται από κάθε πλευρά.

Το συγκρότημα βρίσκεται στο στούντιο με τον μακροχρόνιο παραγωγό Bob Rock και πρόκειται να εμφανιστεί στο NFL Draft Concert Series την Παρασκευή (28 Απριλίου) στο Draft Theatre στο Kansas City του Μιζούρι. Η συναυλία θα μεταδοθεί στον ιστότοπο του NFL και στο κανάλι YouTube.